Anna oma hääl: Rakvere Tarvas vs Tartu Ülikool/Rock

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliekstra
Korvpalliekstra Foto: Sille Annuk

Daamid ja härjad, täna õhtul titaanide kossuheitluses vastamisi ALGELEMENDID!


Punases nurgas: Rakvere Tarvas (metsloom ja metall)

Eesti korvpallielu kaardid on meistriliiga finaali jõudmisega segi loonud Rakvere Tarvas, kelle treener on suur mees Andres Sõber, kes võttis meeskonda teiste seas ühe koolipoisi Haljalast, kelle nimi on Rain Veideman, siis veteranmängija Valmo Kriisa ja vanameister Martin «Müür» Müürsepa. Meeskond põrgatab palli rahuliku mängujoonisega, pall liigub lihtsalt ja loogiliselt ning enamasti vastaste korvi. Rakvere linna piiri valvavale metalltarvale on isegi meeskonna värvides kollane särk selga tõmmatud. Viru veri ei värise sendigi eest.

Sinises nurgas: Tartu Ülikool/Rock (kivi ja õlu)
Viimastel aastatel väljaspool Eestit edukaimaks korvpalliklubiks osutunud Rocki juhatab noore generatsiooni treeneritalent Indrek Visnapuu, abitreeneriteks endised tippmängijad Gert Kullamäe ja Toomas Kandimaa, kes on mängudel alati tumedates ülikondades. Võtmemängijaks peetakse Tanel Teini, kelle kaudu liigub sööt, meeskonnas mängib ka Tiit Soku poeg Sten Sokk ja kõva ääremängija Janar Talts. Kõik räägivad, et Rocki tugevuseks on hingestatud meeskonnamäng, aga kui emotsioonide sütitajat Gert Kullamäed enam platsil pole, käivitub meeskonna mootor vahest liigagi aeglaselt, nagu näitasid finaali kaks esimest kaotatud mängu Tarvale ja seda veel kodusaalis. Salarelvaks kodumängudel on megašefid tantsutüdrukud.

Kes lööb keda, ütle seda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles