Robin Juhkental: bändi nime Malcolm Lincoln saime miljonimängust

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2010 võitjad - Malcolm Lincolm
Eesti Laul 2010 võitjad - Malcolm Lincolm Foto: Jelena Rudi
Elu24 lugejate küsimustele vastas täna Eesti Laulu võitnud Malcolm Lincolni solist Robin Juhkental.
 

Millist muusikat kuulad?

Natuke kõike. Hetkel peamiselt elektroonikat ja post-punki, hulka ka pisut jazzi.

Kust see totter bändinimi pärit on? Sellise nime ma paneks oma koerale, aga bändi jaoks otsiks ikka midagi paremat.

Bändinimi tuleb miljonimängust, kus üks tädi pakkus, et U.S.A president oli hoopis Malcolm Lincoln mitte aga Abraham.

Ma arvan siiski, et koerale väga ei sobi, aga kui tahad originaalne olla, siis pane parem Kalmõhh või Luupo.

Kui vanalt laulma hakkasid ja miks?

Laulma hakkasin kuueselt lasteaias, kasvataja vist käskis. Algkoolis lõõritasin ka pisut, aga siis tuli pikem paus sisse ja alles 14-aastaselt alustasin laulmisega uuesti ja siis tundsin juba, et tahan ise laulda, keegi ei sundinud.

Ühes oma intervjuus ütlesid, et Eurovisioon jätab Sind täiesti külmaks. Kas sa ei arva, et see oli liiga jõhker kommentaar nii Eurovisiooni fännide, võistluse korraldajate, kui ka teiste osalejate suhtes? Saite ju Eesti laul 2010 võidu tõttu maailma suurim plaadifirma Universal Music Group artistilepingu.

Lähete esindama Eestit maailma suurimale telesõule Eurovisiooni lauluvõistlus 2010 ja sealt võib tulla ka võit. Kas sa ei arva, et terve Euroopa ajakirjanikud võivad teid pressikonverentsil selle vastuse pärast pommitama hakata? Kuidas end selles olukorras välja vabandate? Minul on igal juhul teie pärast lihtsalt häbi.

Rebisid lause veidi kontekstist  välja, vaata  video uuesti läbi või loe artikkel uuesti üle enne kui siin jaurama hakkad. Ütlesin, et Eurovisioon jättis mind külmaks, aga nentisin, et puhuvad uued tuuled ja alates EESTI LAULU-st, kui uuest formaadist on mul huvi tekkinud. Arvan, et selles kommentaaris polnud mitte midagi jõhkrat.

Ei kavatse oma sõnu kellegi eest eitama hakata, vajadusel selgitan oma mõtte tagamaid. Kui kontekstist sõnu ja lauseid välja rebida, siis annab iga asja kompromiteerivaks pöörata, nii et tunne häbi, kui soovid. Mind see ei morjenda.

Kas oled lugenud Youtubis «Siren» video alt (ligi 110000 vaatajat) kommentaare. Enamikele välismaalastele teie laul väga meeldib. Mis te ise arvate, kaugele oma looga jõuate. Pean tunnistama, et mida rohkem seda laulu kuulen, seda enam meeldib?

Aeg-ajalt ikka kommentaare vaatan, eks muidugi tore kui ka hästi arvatakse. Ei oska mingit kohta prognoosida, loodame et läheb hästi, mina isiklikult annan endast kõik.

Miks sind Superstaari saates piisavalt tähele ei pandud? Mäletame, et ka Jana Kaske tahtsid kohtunikud eelmisel aastal napilt välja hääletada. Kas kohtunikele on midagi ette heita? Miks nad talente ei märka?

Arvan, et selles formaadis ei tulnud minu «võimed» hästi välja, ei osanud selles kohaneda ilmselt tundsin end  ebakindlalt-tegu ju siiski karaoke stiilis show-ga, päris oma asja tehes on hoopis teine tunne. Kuidas muidu seletada, et supertaari saates kolmele kohtunikule lauldes lausa värisesin, aga 350 tuhandele inimesele otseeetris esinedes ei tundnud mingit hirmu ega lavanärvi.

Kuigi mulle lugu meeldib väga küsiks - sinu arvates on tal üleüldse mingit võimalust platseeruda viie esimese hulka Eurovisioonil?

Ei oska prognoosida, ausalt.

Kui vanalt hakkasid nö «lugusid kirjutama»? Ja millal jõudsid järeldusele, et see «kirjutamine» tuleb sul ka välja? Millal sa Inglismaalt Eestisse kolisid ning millistes baarides käid, võin õlle välja teha?

Lugusid hakkasin kirjutama 14-aastaselt, jaurasin erinevaid meloodiaid diktofoni. Vist 15-aastaselt ostsin esimese kitarri ja siis hakkasin üritasin sellega «komponeerida».

Esimesed lood olid ikka kohutavad, kui tagasi mõelda. Esimesed õnnestumised aga jäävad vast aega mil 17 olin. Usun, et mu paremad lood on veel kirjutamata. Hellas hundis ja Krahlis ikka aeg-ajalt käin, õlut ei joo, aga siidrit küll.

Robin, milline on su elufilosoofia? Edu Malcolm Lincolnile Norra Kuningriigis!

Ehk -«Ela ise ja lase teistel ka elada». Tänud sulle!

Kas Lelle Alternatiivile ka tuled esinema ja kas oled seal juba käinud?

Ei tea, ei ole käinud.

Kas Sul imelik ei ole sellise lauluga Eestit eurovisioonil esindada?

Sul pole imelik sellist küsimust küsida?

Räägi veits oma perekonnast – on sul õdesid-vendasid, kasse-koeri?

Üks õde, üks vend, aga kolisin omaette ja elan neist eraldi.

Olen Sinust väga vähe kuulnud. Alles tõusnud nn täht? Millal ja kuidas Sinu tee muusikasse kasvas?

Tõepoolest, poole aasta eest ei teadnud minust keegi midagi.  Vaikselt olen ikka nokitsenud ja alates 17. eluaastast bändides laulnud. Täht on vast palju öelda, aga korraks olen jah meedia huviorbiiti tõusnud.

Kas sa ei arva, et teie lugu on Eurovisiooni jaoks liiga hea ja omapärane? Mina küll arvan.

Kena kuulda, et nii arvad. Eks ta on kindlasti erinev tüüpiliselt «eurokast.»

Alles olid sul pikad tumedad juuksed. Siit koorubki küsimus, et kas Sa vahetad tihti oma imidžit nõnda suurelt? PS. Edu elus!

Vahetan siis kui tuju tuleb, ei planeeri midagi ette. Tänud!

Kas tahaksid peale laulmise veel millegagi tegelda?

Puhata ja mängida meeldib ka.

Väga veider tants, kas on plaanis ka Eurovisioonil ennast kaameraga keerutada?

Ikka.

Kuidas kommenteerite oma suhet Eesti Kaitseväega. Ja äkki seletate, miks Teid aega teenima ei võetud?

Kaitseväe komisjon otsustas, et ei vaja minu teeneid - nii lihtne see asi ongi- nii nagu umbes poolte minu aastakäigu poistegi teeneid mitte.
 
Kas Eurovisiooni ajaks on taustalauljatele ka mingid huvitavad liikumised välja mõeldud? Usun, et oleks vaja.

Pisut paremaks ikka muudame.

Millest mõtled kui laulad Sireeni?

Pea on tühi ja lihtsalt naudin lava.

Robin, mis sa arvad, miks on Eesti netikommentaatorid nii madala laubaga? Kas sa lased ennast sellest häirida, või oled lühikese ajaga kasvatanud endale paksu naha?

Fakt on, et kurje netikommentaare kirjutavad samad inimesed maks 300-400 kogu eesti peale. Fakt on ka, et eestlane, kui ka mõtleb head, siis kusagil kommentaarimis seda enamjaolt kuulutama ei hakka.

Mina ennast paarist lollist häirida ei lase, mul läheb väga hästi ja nahk on kommentaaride kohapealt ka paks.

Lõbutsege ja kirjutage, käin aeg-ajal teie tööd vaatamas ja lugemas, kui naerda tahan.

Kas keegi inimestest on sulle halvasti öelnud, siis laulmise suhtes ja mida? Kuidas talud kriitikat?

Isa ja üks sõber on kunagi öelnud, et ma ei oska laulda, aga see oli aastaid 4-5 tagasi, sealt edasi on vaid positiivset vastukaja tulnud. Kriitikat ikka arvestan, mitte iga inimese arvamust. Aga on mõned vähesed, kelle arvamus läheb korda.
 
Kas Sul oli õnnelik lapsepõv?

Oli.

Kus koolis käisid ja kas kooliajast on jäänud head mälestused või kiusati Sind nagu paljusid teisi andekaid või erilisi inimesi?

Head mälestused ikka, ei kiusanud mind keegi.

Kas astuksid kunagi Keskerakonda? Kuulud Sa mõnda parteisse või kas oleksid nõus tulevikus astuma? Kuhu?

Keskerakonda ei astu ma päris kindlasti mitte kunagi. Ja päris kindlasti ei astu ma lähima kümne aasta jooksul kuhugi erakonda. Riiki juhtigu ikka kogenud pead ja ajud, mitte minusugused tatikad. 

Mis sa arvad, mis sai sulle superstaari saates saatuslikuks?

Arvan, et selles lõpptulemuses polnud midagi saatuslikku, vähemalt nüüd, tagantjärgi. Kõik on suurepärane ilma selle saatetagi.

Kas sul häbi ei ole olla ühiskonna parasiit ja seda avalikult kuulutada? Riigilt võtad, aga vastu midagi ei anna? Kuidas näeb välja sinu tegevus sõjalise rünnaku korral Eesti vastu? Kuidas sa põgened Eestist, kui laevad ja lennukid ei sõida? Kuidas sa kavatsed kaitsta neid, kelle selja taha sa peitu poed? Kas sa julged tunnistada, et oled reetur?

Teeb see minust vähem patrioodi, kui mind sõjaväkke vastu ei võetud? Ei võetud ja kõik, pole ma kellegi eest jooksu pannud või kusagilt deserteerunud, veel vähem kedagi reetnud. Seega, mis su jutu point on?

Esimene eurolugu, mida kuulan ka nö vabast ajast. Aitäh, hea laulu eest ja tuult tiibadesse! Aga küsimuseks vast, kuidas teie bänd kokku sai?


Tänud sulle! Bänd sai kokku nii, et olin omaette veidi muusikat teinud, kui kutsuti laivi andma. Siis võtsingi bassimeheks oma hea sõbra ja vana bändikaaslase Madis Kubu.

Mis suveks plaanis? Tuurile? Palju kontserte või puhkate?

Juuni alguses plaadiesitlused 3. juunil Tartus, 4. juunil Tallinnas ja 5. juunil Rakveres. Lisaks plaanime juuniks klubituuri.

Kas oled vaba poiss?

Ei

Kus pidutsemas käid?

Harva käin, aga  kõige tihemini vast Krahlis.

Mida sööd-jood, et nii piitspeenike oled? Või ei söö üldse… Miks?

Ära minu tervise pärast muretse, olen terve ja toitun tihti-hästi.

Milliseid muusikainstrumente kasutad oma laulude komponeerimiseks?

Kitarret, bassi, klaffi.

Kas te oma laulu ei taha eestikeelseks teha? Siis oleks nagu päris. Praegu pole ka midagi viga, lihtsalt teistele maadele meeldib eesti keel ja sellepärast me eelmisel aastal nii hea koha saimegi. Aga muidu loodan et teil läheb ka Eurovisioonil hästi! Hoian kindlasti pöialt.

Arvan, et viimasel hetkel muutma ei hakka, inglise keel ikkagi ülemaailmne keel ja kõik saavad sellest paremini aru.

Oled öelnud, et debüütalbumil tuleb väga mitmesugust muusikat. Kas Malcolm Lincolni võibki jääda seostama erinevate stiilide miksimisega või on plaan tulevikus mingile kindlamale stiilile truuks jääda?

Ei plaani midagi, seni pole plaaninud, lihtsalt teen nii kuidas välja tuleb.

Kuidas see juhtus, et Eesti Laulul Epliku lugu saite esitama?

Eplik on siiski loo produtsent, lisas algsele versioonile omalpoolt ka mõned intsrumendid, aga lugu siiski minu oma.

Kas Eplikuga on plaanis ka tulevaste albumitega koostööd teha?

Mina olen senise koostööga ja albumiga väga rahul, kui Vaiko  huvitatud on, siis temaga teeme kindlasti koostööd.

Kas muusikalisi tulevikueesmärke seostad rohkem Eesti või välismaaga?

Eks näis, teen omaltpoolt kõik, et võimalikult hästi läheks.

Keda pead enda muusikalisteks eeskujudeks ja kes on su lemmikartistid?

Otseseid eeskujusid ei oma, lemmikartiste on mitmeid, hetkel näiteks Joy Division ja A Certain Ratio.

Kui kaua oled laulmisega tegelenud?

Umbes 6-7 aastat.

Miks võtsid vastu pakkumise Elu24 online-küsimustele vastata? (või näitasid selleks ise initsiatiivi?)

Ei ole mina mingit initsiatiivi näidanud... Võeti ühendust ja paluti vastata, lahke inimene nagu olen, tulin neile vastu. 

Mis tunne on esineda Eurovisioonil? Kui suur on lavanärv jms . Kujutan ette et see on ikka päris suur?

Loodan, et tunne sama chill kui EESTI LAULUL  ja ei mingit närvi. Preagu magan rahulikult.

Kas Sul on Põltsamaalt sugulasi?

Ei tea, võimalik.

Kuidas iseloomustaksid end? Kuidas iseloomustaks sind su sõbrad?

Ei oska ennast iseloomustada, aga loodan, et sõbrad arvavad hästi.

Kuidas leidsid nö «oma tee» ja millist nõu annaksid inimestele, kes seda veel otsivad?

Lihtsalt ärge loobuge, tehke asja seni kuni endale meeldib ja enda jaoks. Ja ärge kuulake suvaliste töllide arvamust, küll siis saab töö ka väärikalt tasutud.

Mis on su lemmikuim aastaaeg ja miks?

Suvi, sest siis ei pea paksu bufaikaga käima.

Milliste tunnetega lähed vastu Eurovisioonile?

Kavatsen oma kolme minutit seal laval täiega nautida.

Millise kuulsa ajaloolise isikuga läheksid kohvi jooma?

Gandhiga.

Millise kuulsa eestlasega läheksid kohvi jooma?

Carmen Kassiga

Kas Sul on naine ja laps?

Jah, lausa kaks last, kaksikud pojad Dan-Elmur ja Ats-Tõllam. Naise nimi on Virve-Lii Kadastik.

Kas oled egoist?

Kahtlemata

Mida te sööte, et nii head muusikat teete?

Põhiliselt kiirtoitu.

Kust saad inspiratsiooni oma lugude jaoks?

Lihtsalt võtan pilli ja asun jaurama.

Kuidas jäid rahule oma esinemisega 1.aprillil Viljandis Puhtas Kullas, kuidas publik meeldis…, kui veel meeles on?

Väga meeldiv oli, rahvast oli palju ja võttis mõnusalt vastu, Viljandisse tuleme rõõmuga veel ja veel tagasi.

Miks mitte oma lugusid eesti keeles esitada, välismaal elades ei meeldi inglastele näiteks kuulata kuidas teised rahvused inglise keelt pursivad. Inglise keeles laulmine on nii jura ju, võiks seda ära kasutada, et eesti keeles lauldes oleks erilisem kui kümned tuhanded wannabed maailmas, kes inglise keeles tahavad läbi luua?

Ei tea, et selline suhtumine inglaste seas väga levinud oleks, et paneksid pahaks. Mina küll ei vaata halvasti välismaalase peale, kes eesti keeles laulda pursib. Inglise keel on rahvusvaheline keel ja kõik saavad sellest aru.

Miks just nimi Malcolm Lincoln?

Tundus piisavalt totter ja tabav, et meie muusikaga sobida.

Mis innustas sind kirjutama laulu «Siren»?

Elasin tol ajal Nõmmel, kaheks jagatud eramajas. Mina elasin oma perega allkorrusel ja üleval elas vanatädi, kes mul pilli ei lubanud mängida. Kord läks vanatädi poodi ja siis teades, et mul on u 15. minutit kuni tädi tagasi tuleb, kirjutasingi algse versiooni sellest loost.

Kas oled enda arvates seksikas?

Väga hea küsimus!!! Jah, übberzekzzzikazzz!

Mis sa arvad, kas oleks võimalik ühe hea looga, tundmatult eesti artistilt, ennast muusikamaailma lennutada?

Kõik on võimalik.

Mis muusika on su mp3-s?

Vähe mälu on sellel riistapuul, aga mõned täisalbumid on: Tom Vek, Bill Evans, Coltrane, The Hives...

Kas te teete laulule ka promo enne Eurokat? Mõned teevad ringreise Euroopas ja esitavad oma eurolaule. Kas teil on ka midagi sellist plaanis, võib-olla väiksemas mahus?

Välisreise ei plaani.

Kuigi Eurovisioon teid külmaks jätab, on see ju hea tõukelaud ja hea võimalus tähelepanu saada. Nii suurt vaatajaskonda vaevalt et elus kunagi veel tuleb. Nii et kuidas te kavatsete seda olukorda ära kasutada enda huvides? Just enda, mitte Eesti.

Teeme hea esituse, eks see on nii meie, kui ka Eesti huvides.

Kas oled tolerantne inimene?

Olen, ei käi reedeõhtuti linnas tüli norimas ja kaklemas. Inimesi pole ka nende veendumuste või välimuse pärast kunagi rünnanud.

Robin, kas sa kokkad tihti? Kui jah, siis mida tavaliselt teed? Kui ei, siis kus ja mida sa tavaliselt sööd?

Ei kokka tihti, söön pirukaid, saiu ja valmistoitu. Ebatervislik küll, aga ma olen lihtsalt kehv kokk.

Kas rohkem meeldib laulda eesti või inglise keeles?

Inglise keeles.

Mis on praegu Eesti elus kolm kõige huvitavamat teemat, millest sa hea meelega laulu kirjutaks? Või on sinu lauludes ainult isiklikud teemad?

Ei teagi, aga kindlasti ei kirjutaks poliitikast. Laulusõnad pole mul kunagi isiklikud, need lihtsalt sünnivad kui ma meloodiat mõtlen.

Kas taustalauljad esitavad laulu Eurovisioonil ikka mitmehäälselt? Küsimus on tingitud sellest, et Eesti Laulul tundus asi kuidagi lohakana tehtud.

Oslo variant tuleb parem, ära muretse.

Mida arvan Justin Bieberist?

Ei arva midagi, las elab.

Paistab, et saad FaceBookis iga päev kümneid ja kümneid uusi sõpru. Kas sa oled neid kõiki reaalselt näinud ka või on igal lontrusel võimalik sinuga virtuaalseks sõbraks saada.

Kümneid ja kümneid just mitte, paar-kolm vb päevas, enamike inimestega olen siiski tuttav, aga kui mõnele on hirmus tähtis selline facebooki «sõprus» siis pole mul südant teda keelata.

Kas sa oled homo?

Ei ole,  täiesti hetero olen.

Kas sul on olnud elus ka väga madalaid hetki? Näiteks, kui eluisu on otsas või tahaks lihtsalt nurgas istuda ja mitte kunagi kodust lahkuda?

Jah, tihti.

Robin, kas sinu hääletämbrit on mingil viisil mõjutanud ka häälemurre? Tänu oma häälele suudad sa sulatada laulu meloodiad inimeste südamesse. Mulle isiklikult meeldib sinu hääl.

Eks ikka on, enne häälemurret olin veidi teise häälega. Tänud lahkete sõnade eest!

Kellele sa esimesena helistad kui Eurovisiooni võidad?

Oma tüdrukule.

Sa tundud hästi pikk, kui pikk sa oled? Ja millest on tulnud su omapärane stiil? Edu Eurovisioonil!

Olen 192 cm pikk, stiil on tulnud ilmselt sellest, et tunnen ennast hetkel  laval täiesti vabalt.

Kas sa tegeled mõne spordialaga?

Ei tegele, aga kunagi tegin kergejõustikku. Hiljuti ostsin velo ja varsti saab mind selle turjal linnas paarutamas näha.

Sooviksin teada, kas plaati on ka tulemas?

Plaat ilmub 20. mail plaadifirma Universal alt.

Kas sa arvad et teil on üldse mingi võimalus Eurovisioon võita?

Mingi võimalus on alati, eks näis.

Mis te isiklikult arvate mitmenda koha te saate?

Ei oska öelda.

Mis teeb Sind õnnelikuks?

Kui kõik laabub... ja hetkel laabub.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles