Loe, kuidas teenisid tuntud Eesti inimesed oma esimese raha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Da Bass esitles oma plaati garaazis.
Telenägu Piret Järvis
Leslie Da Bass esitles oma plaati garaazis. Telenägu Piret Järvis Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kuulsad Eesti inimesed rääkisid ETV saates «Ringvaade», mis olid nende esimesed tööotsad, kus nad oma esimese palga teenisid.

Saatejuht Maire Aunaste töötas pärast 9. klassi koolivaheajal Tartu õlletehases limonaaditsehhis, kus ta pidi välja praakima pudelid, kus oli ainult paljas vesi või siirup. Seal ta sai aru, et ta ei taha tehases terve elu töötada.

Humorist Mart Juur töötas aga kunagi Kõrveküla lasteaias öökasvatajana: «Mind hakati hüüdma onu Mardiks, mudilased olid õhtul akna peal ja karjusid, et onu Mart tuleb,» kirjeldab ta.

Öökasvataja ülesanne oli panna põnnid õhtul magama ning hommikul ilusti kasvatajale üle anda. Töö olevat päris mõnus, räägib Juur. Lisaks pidi ta ka tänu peakohalt mööda lendavatele lennukitele voodist maha kukkunud lapsi tagasi voodisse tõstma.

Spordidiktor Lembitu Kuuse aga teenis hoopis oma esimese raha ansamblis viiuldana. Mängiti koguni ka Rakvere Kultuurimajas, kuhu muidu koolipoistel asja ei olnud.

Olav Ehala mängis juba algkooli ajal baleriinidele trenni ajal klaverit. Vahel ta aga eelistas raha teenimise asemel hoopis korvpalli mängimas käia.

Piret Järvise esimene palgaline töö oli oma isa trükikojas: «Minu esimesed tööotsad olid raamatute ja ajakirjade köitmised, klammerdamised liimimised ja voltimised,» kirjeldab ta. Suviti tegi ta ka aeg-ajalt sekretäri tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles