Jan Uuspõllu lavapartner kingitakse teatri- ja muusikamuuseumile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Lauri Kulpsoo

Jan Uuspõld ja Monoteater annavad novembris monokomöödiaga «Külm lugu» üle Eesti kaheksa viimast etendust.

Pärast viimase etenduse toimumist kingitakse Jan Uuspõllu lavapartner, inimese tõetruu koopia Markus Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumile.

Selle aasta kevadel esietendunud monolavastus «Külm lugu» on erakordne mitmel põhjusel.

Lisaks erilisele sündmuspaigale, kohtumeditsiini lahkamiskambrile ning erilisele mängupaigale, City Motorsi salongile Tallinnas on eriline asjaolu, et selle lavastuse tarvis valmistati rekvisiit, millist Eestis seni valmistatud ei ole.

Eriefektide meister Artur Pakkase ettevõte Grimmfix valmistas inimese tõetruud koopiat ja tema siseelundeid kauem kui kaks kuud. 29. novembril on Markus koos Jan Uuspõlluga viimast korda publiku ees.

«Oleme tänaseks «Külma looga» andnud 30 etendust ning plaanis on novembris anda veel kaheksa etendust. Pärast novembri lõppu läheb «Külm lugu» mängukavast maha ning teeb ruumi Jani uuele stand-up-etendusele «Miks mina?» rääkis Monoteatri juht Karl Kermes.

«Markus aga leiab loodetavasti koha teatri- ja muusikamuuseumi varade hulgas, suuline kokkulepe on tänaseks juba sõlmitud. Markuse muuseumile kinkimine tundub ainuõige ja -võimalik käik, sest ei kujutaks teda ette laonurgas või kuskil mujal kasutuna vedelemas, tegemist on sisuliselt ju ikkagi inimesega.» lõpetas Kermes.

«Külma loo» autoriks on näitekirjanik Liis Aedmaa ning lavastajaks Karl Kermes.

Viimased etendused antakse üle Eesti:

1. novembril Paides

8. novembril Märjamaal

9. novembril Arukülas

12. novembril Tartus

17. novembril Viljandis

21. novembril Keilas

24. novembril Tallinnas

29. novembril Võrus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles