Marta Vaarik lavaka eelvoorust edasi, plaan B Oxford

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Vaarik
Marta Vaarik Foto: Karli Saul

Tänasel kaunil kevadpäeval oli lavakunstikooli maja Toompeal täis noorte sigimist-sagimist, sest selgusid viimased kandidaadid, kes saavad suvel näitleja eriala eksamitele.


Teiste seas ootas auväärse komisjoni otsust Marta Vaarik. Neiu, keda kõik teavad kui Andrus Vaariku tütart ja paljud näinud seriaalinäitlejana, on tänavu koputamas lavaka uksele teist korda. Paar minutit peale kuut panebki lavakunstikooli töötaja stendile üles nimekirja tänaste edasisaajatega, kus Marta Vaariku nimi olemas.

Niisiis, palju õnne! esimene tõke on ületatud, koos ligi saja noorega ootavad Sind suvel ees juba «päris»eksamid

- Jah, hea mitu mäge on veel vaja minna

Tegid tänases eelvoorus ka kurikuulsaid harjutusi, keda või mida pidid kehastama?

- Meetrist kana ja lehma

Mis tunne oli?

- Hirmus. Ma loodan, et saan sisse, kui ei saa, siis tähendab, et ei pidanud saama

Kuna konkurss näitekunsti erialale on väga tihe, ligi sajast eelvoorust edasipääsenust saab õppima viiendik, vaatab neiu oma soovidele realistlikult. Juhuks, kui tal lavakasse ei õnnestu sisse saada, suundub ta õppima Inglismaale Oxfordi, kus koht on tal olemas. Mida täpsemalt ta seal õppima asuks, ei soovi ta öelda, «arvata võib, et mitte matemaatikat,» pillab ta vaid.
Ja peale kõige olgu mainitud, et Martal on uus, pungisugemetega soeng. «Pikad juuksed tüütasid ära, aga et ma sellega midagi öelda tahaks, seda ei ole,» sõnab Marta Vaarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles