Jamie Oliver keelas oma tütrel mobiiltelefoni ja sotsiaalmeedia kasutamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: SCANPIX

Briti kuulus telekokk Jamie Oliver keelas oma teismelisel tütrel mobiiltelefoni ja sotsiaalmeedia kasutamise ennetamaks tema kiusamist.

11-aastane Poppy Oliver on oma klassis ainus, kellel ei ole mobiiltelefoni, edastab Daily Mail.

Koka sõnul võidakse ta tütart narrida just tema kuulsuse tõttu.

Jamie Oliver paneb aegajalt sotsiaalmeedialehekülgedele fotosid oma perekonnast, kuid samas ei luba ta seda teha oma kahel vanemal lapsel.

Poppy ja kümneaastane Daisy avasid Instagramis kontod isale rääkimata ning kui isa selle jälile sai, käskis ta need sulgeda. Seda hoolimata asjaolust, et Instagrami üks asutajatest Kevin Systrom on ta sõber.

Jamie Oliveri sõnul on internetikiusamine läinud üle igasuguse piiri ning ta ei soovi, et tema lapsed selle all kannataksid.

«Kui ma leidsin, et mu kaks vanemat last on Instagramis, siis ma ei olnud selle üle just õnnelik. Poppy on 11-aastane ja ta on ainus oma klassis, kellel ei ole mobiili. Ma võin tunduda julm, kuid ma ei soovi küberkiusamisele kaasa aidata,» teatas menukas kokk.

Ta lisas, et tütardel on koolis ette tulnud kiusamist, kuna nende isa on kuulus. Oliveri sõnul ei soovinud ta, et sama juhtuks ka sotsiaalmeedia lehekülgedel.

Jamie Oliver ja ta naine Jools on abielus olnud 13 aastat ning neil on kokku neli last.

Oliver on varem paljastanud, et tema jaoks oli kunagi kool üsna ebameeldiv paik, kuna teda kiusati düsleksia pärast.

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et 13 – 22 eluaastas noortest 69 protsenti on sattunud küberkiusamise ohvriks.

Kõige enam tuleb kiusamist ette ülemaailmsetel ja menukatel sotsiaalmeedialehekülgedel nagu Facebook, Ask.fm ja Twitter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles