NolensVolens tutvustab esikplaati kontsertidel

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengineiudest koosnev bänd NolensVolens annab välja esikplaadi, mida tutvustatakse kontsertidel mitmes Eesti linnas.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengineiudest koosnev bänd NolensVolens annab välja esikplaadi, mida tutvustatakse kontsertidel mitmes Eesti linnas. Foto: Erakogu

Viljandi kultuuriakadeemia tudengineiudest koosnev NolensVolens annab välja esikplaadi, mille saabumist tähistatakse esitluskontsertidega.


Vokaalansambel NolensVolens koosneb seitsmest näitlemist ja lavastamist õppivatest neiust, kelle kursust teatakse ka Krahli kursuse all. Muusika ja laulmine on kõigil hingelähedane ja nii luuakse oma versioone eesti ja muu maailma pärimuslugudest.

NolensVolensisse kuuluvad Katre Kaseleht, Kirsti Villard, Liis Lindmaa, Loore Martma, Maili Metssalu, Mari Pokinen ja Ragne Veensalu.

2010. aastal pälvis ansambel R2 ja Viljandi pärimusmuusika keskuse korraldatud pärimusmuusika auhindadel etno uustulnuka tiitli.

Bänd ise ütleb enda kohta: "NolensVolens on pärimuslik kuid traditsioonidele allumatu - leebe ja samal ajal ürgnaiselik Viljandis teatrit õppivate neidude ansambel. Regilaulud ja oma seaded - omad laulud ja veel omamad seaded."

Plaadiesitluskontserdid toimuvad: 6. mail kell 21 Tallinnas Von Krahlis, 12. mail kell 19 Tartus Genialistide klubis, 13. mail kell 19 Viljandis Koidu apteegi hoovis, 18. mail kell 19 Viljandi kultuuriakadeemia musta saalis ja 21. mail kell 19 Raplas Maarja-Magdaleena kirikus.

Plaadi tegemisel aitasid: Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital, Viljandi kultuuriakadeemia, Viljandi muusikakool, Kehrwieder, TÜ üliõpilasesindus, bändiliikmete perekonnad, MTÜ "Kultuur aitab hingata".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles