R2 tervitusteosakonna juhataja Märt Rannamäe: mu töö oli maniakaalsete kalduvustega!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Rannamäe
Märt Rannamäe Foto: Jelena Rudi

Märt Rannamäe on see mees, kes laskis Eestis lahti raadios tervitamise džinni. Kõik see algas 1. mail 1993. aastal, kui kõlas tänase sünnipäevalapse Raadio 2 esimene kutsung


raadioeetris.


Esimene tervitustesaade «Tervituste dirižaabel» oli 40 minutit pikk ja tehtud sai seda saadet mitu head aastat. «See tervitamine iseenesest tundub üsnagi primitiivne, selliste maniakaalsete kalduvustega. Et niivõrd palju inimesi teevad seda ja mitte ainult 12-13- aastased, vaid ka tunduvalt vanemad. Kui ema ja isa on oma 50. juubelil mitu tundi oma elu üle järele mõelnud, nad helistavad ja satuvad sama reha otsa,» pajatab endine raadiomees. «Nii juhtuski aja jooksul, et minu poolelt läks see tervitustesaate juhtimine helistajate kergeks vastuaasimiseks, et no kaua sa ikka tervitad?»

Et Rannamäe žanrit üleliia tõsiselt ei võtnud, tõestab ametinimetus tema kunagisel visiitkaardil: «R2 tervitusteosakonna juhataja». «Arvan, et ainuke selline Eestis,» märgib mees muigega.

Siiski on Rannamäel R2st rääkides hea tunne. «Alustasime koos Allan Roosilehega Linnaraadios, edasi jõudsime R2. Hakkasime tühjale kohale midagi looma. Endal oli fun, see oli põhiline.»

Täna oli Rannamäe eetris tunnikese ja comeback'iks raadioeetrisse seda pidada ei saa. «Tulin õnne soovima, nii tore oli teiste kunagiste raadiohäältega koos päeva vedada.» Arhiivist õnnestus üles leida isegi kunagine tervitusesaate signatuur.

Vana kooli mehena oskab Rannamäe hinnata sõna tähtsust raadioeetris, talle ei istu tühja jutuvada ajamine. «Muliseda võib sõbra sünnipäeval, siis kui viinad on otsas,» sõnas ta ja lisab: «Sellist päris tati ajamist raadioeetris jääb Eestis üha vähemaks, kuigi osa raadiojaamade profiil ikkagi nõuab seda.»

Rannamäe sõnul peab täna DJ jutt olema eetris tunduvalt informatiivsem kui vanasti. Jutt peab olema tänapäevases keeles, noortele vastuvõetav ja huvitav.

R2 tulevikku näeb Rannamäe roosades värvides. «17 aastat on selline vanus, et kui mõelda inimese eluea peale, siis tekivad esimesed isemõtlemise alged, kõigi lootuste puhul on see ka R2s nii. Vanusega tuleb juurde sügavust, nii muusika valiku kui sõnalise poole pealt. Olen kindel, et R2 hoiab kätt sotsiaalsel pulsil, kõik mis puudutab noori. Et anda noortele sotsiaalset tausta.»

Ja veel märgib Rannamäe, et satub üsna tihti tänagi R2 õhtusesse muusikavööndisse, et saada teada viimastest trendidest nüüdisaegses tantsumuusikas.

Viimase aja lemmikraadiojaamad on Rannamäe leidnud aga Norra usklike raadiojaamade seast: «Muusikat ei mängita ja ühestki sõnast aru ei saa. Kindel pauk nagu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles