Rock Cafe vallutavad Tarakanid otse Moskvast

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskava punkbänd Tarakanid
Moskava punkbänd Tarakanid Foto: promo

Üritus «Punk Invasion vol 2» toob 2. mail koju kätte Venemaa aktuaalseima punkansambli Tarakany!.


Külalisi Moskvast soojendavad legendaarne Psychoterror, särtsakas Chungin & The Strap-On Faggots, klähviv RPM ning noored tegijad Hidden Lane ja Nightly Skyline. Piletid on eelmüügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Tänaseks pea paarkümmend aastat koos mänginud Tarakany! on tuntud ja hinnatud kui energiline kontsertbänd. Oma roll on siin kanda karismaatilisel solistil Dima Spirinil. Ansambli helikeelt iseloomustab nüüdisaegne ja meloodiline, isegi veidi ameerikalik lähenemine punkrokile, millele annab eheduse ja sügavuse mõõtmed venekeelne lüürika.

Tarakany! tõsisem tähelend algas 1998. aastal albumiga «Посадки нет» (Sissepääsu pole). Bändi töövõitudest väärib ka märkimist tõik, et pala «Я смотрю на них» (2001) on tänaseks Venemaa keskkoolide tutipidude mitteametlik hümn. Päris tippu tõstsid Tarakany! siiski «Улица свободы» (Vabaduse tänav; 2003) ja «Ракеты из России» (Raketid Venemaalt; 2004) ning raadiohitid «Границы Гетто» ja «Тишина - это смерть». 2005. aastal mängis Tarakany! ridades ka legendaarne Marky Ramone, kellega käidi Euroopa-turneel. Peale tormakaid aastaid võttis bänd 2008. aasta suvel hoo maha, et läbida värskenduskuur. Tarakany! naases jaanuaris 2009. EP-ga «Сколько денег у Бога?» (Kui palju raha on Jumalal?), millele sügisel järgnes album «Бой До Дыр» (Võitle auguni).

Tarakane võõrustavad Eesti pungi juhtivad jõud. Platsis on lipulaev Psychoterror oma uue albumi «Parmakarma» lugudega. Värskeid ja vastuolulisi tuuli hakkab puhuma kui lavale astub Eesti Muusikaauhindadelgi uueks tulijaks tituleeritud postmodernistlik punkbänd Chungin ja The Strap-On Faggots ning ühiskondlik-poliitiline RPM. Kontserdi avapaugu annavad aga tulevikulootused Hidden Lane ja Nightly Skyline.

Piletid kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti hinnaga 150 krooni. Uksed avatakse 2. mail kell 18.00 ning üritus on vanusepiiranguta.

Bändiga tutvu lähemalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles