Maailmakaart, mis paneb muigama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakaart võib olla ka selline
Maailmakaart võib olla ka selline Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedialehekülg Doghouse Diaries tegi oma nägemuse maailmakaardist.

Sellel nähtav võib panna kulme kergitama, edastab news.com.au.

Kaart põhineb Wikipedial maailma erinevate riikide kohta ära toodud faktidel. Tegemist ei pruugi olla just kõige täpsema kaardiga, kuid naerma ajab see küll.

«Maailma erinevates riikides leidub nii head, halba kui ka muigama panevaid asju. See kaart näitab, kuidas maailma riike veel võrrelda saab,» selgitas Doghouse Diaries kunstnik Ray Yamartino.

Mõned näited -  Venemaa: vaarikad ja tuumalõhkepead, Kamrun: tapjajärved, Mongoolia: hiidsisalike luud, USA: tapvad muruniidukid ja Nobeli laureaadid, Mehhiko: surm pikselöögi läbi, Lõuna-Aafrika Vabariik: jaanalinnud, Soome: kohvijoodikud, Hispaania: kokaiinisõltlased, Kanada: vahtrasiirup ja asteroidid, Uus-Meremaa: lambad ja ragbi, Malaisia: koopad, Gröönima: palju isiklikku ruumi, Iirimaa: kõrge elukvaliteet, Kongo Demokraatlik Vabariik: kääbusšimpansid, Kambodža: maailma pikim tähestik, India: Bollywoodi filmid, Lõunapoolus: keiserpingviinid, Rootsi: ateism, Jaapan: robotid.

Ka ülejäänud riike on iseloomustatud samasugusel ebatavalisel viisil.

Kaarti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles