Berliini koeri ohustavad narkomaanide ekskremendid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini koeri ohustavad narkomaanide ekskremendid
Berliini koeri ohustavad narkomaanide ekskremendid Foto: SCANPIX

Saksamaa Berliini veterinaarid hoiatasid, et sealseid koeri ohustavad narkomaanide väljaheited parkides.

Loomaarstide sõnul on viimasel ajal kasvanud juhtumid, milles koerad on söönud vedelenud ekskremente ning neil on tekkinud narkojoove, edastab The Local.

Berliinis kogunevad narkomaanid peamiselt Treptowi ja Kreutzbergi parki. Narkotarbijad kasutavad sealseid põõsaid WC-na.

Veterinaaride kinnitusel on seal vedelenud väljaheiteid söönud koertel tekkinud mürgistusnähud ning muud terviseprobleemid.

Veterinaar Reinhold Sassnau sõnul on ta ravinud koeri, kellel on ekskrementide söömise tagajärjel tekkinud veepuudus, vappekülm, südamekloppimine ja võimetus normaalselt liikuda.

Arsti sõnul on sellised juhtumeid ette tulnud just õhtusel ajal, mil omanikud oma lemmikud on jalutama viinud.

Kui omanik jõuab koera viia õigel ajal arsti juurde, siis saab loomale anda oksendama ajavat ravimit, mis ta kehast ohtliku substantsi koheselt väljutab. Kui aga arsti külastamine liiga hiljaks jääb, peab koera kauem ravima. Sassnau kinnitusel ei ole ükski koer siiani veel inimväljaheite söömise tagajärjel surnud.

Koeraomanikud kinnitasid loomaarstide sõnu, et koerad on inimekskrementide tõttu hakanud sagedamini haigestuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles