Toitumisalternatiivid täna Von Krahlis: süüa või mitte süüa?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adik Levin
Adik Levin Foto: Toomas Tatar

Täna, 21. oktoobril kell 18.00 toimub Von Krahlis kuues Alkeemia Akadeemia vestlusring, kus erinevate toitumisalternatiivide teemal arutlevad doktor Adik Levin, toortoitumisspetsialist Sille Poola ja ravipaastu ekspert Natalia Trofimova.

«Oluline on rääkida toidu kvaliteedist ja ka sellest, kuidas toiduainete tööstus mõnitab tarbijaid,» lubab käsitlusele võtta ka mõned teravamad teemad doktor Adik Levin, kelle sõnul termin «tervislik toitumine» on omadega pankrotis.

Täna õhtul räägib ta isiklikest eripäradest lähtuvast ja teadlikust toitumisest, mis on tema sõnul üheks tervise alustalaks ning arutleb ka selle üle, kas eestlased tarbivad liiga palju piimatooteid.

Toortoidu spetsialist Sille Poola arvab aga, et inimesele on parim niinimetatud «elus» ehk töötlemata toit.

«Milleks valida surnud ja vormitu toit, mis maitseb alati samamoodi? Olles kord juba proovinud mahlakaid marju ja puuvilju, siis ei ole enam tagasiminekut seedumatu liha, küpsetatud ubade või maitsetu valge saia juurde,» jutustab radikaalsema ja üha enam populaarsust koguva toitumisviisi esindaja.

Vestlusringis arutletakse ka selle üle, kas ja kuidas sobib toortoitumine Eesti kliimas ning kas tõesti piisab inimese organismile terve olemiseks ainult puu- ja köögiviljadest.

Ravipaastu ekspert Natalia Trofimova vastab küsimusele «Süüa või mitte süüa?». Ja kui mitte süüa, siis miks ja millistel puhkudel ning kuidas teha seda ilma endale liiga tegemata.

«Kõige tähtsam paastumise mõte on taastada tasakaal,» räägib ravipaastu kui loodusravi koostisosa esmakasutuselevõtja Eestis oma 30-aastasest kogemusest.

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari. Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi. Varasematel sündmustel on osalenud: Igor Volke, Einar Laigna, Andres Juur, Mai-Agate Väljataga, Aigi Vahing, Ain Mäeots, Tommyboy, Martin Kruusvall, Tiina Tiitus, Mercedes Merimaa, Aleksandr Dreljo, Kristjan Puusild, Thule Lee.

Sündmust salvestab Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!»

Uksed avatud kell 17:30, algus kell 18.00.


Pilet 9 eurot.

http://alkeemia.ee/akadeemia

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles