Lühifilmi «Kati & Me» järg paljastab Eesti hästi hoitud saladuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Estonia's Best Kept Secret»
«Estonia's Best Kept Secret» Foto: Kim & Mike Dell

Eelmise aasta lõpus sai internetis rohket tähelepanu Kanadast pärit Kimberly Bagayawa ja Mike Delli lühifilm «Kati & Me», mis rääkis paari avastusretkest Eestimaal.

«Kati & Me» sai Torontos toimunud filmifestivalil EstDocs kolmanda koha ning sellest säutsus isegi president Toomas Hendrik Ilves.Nüüd valmis Kimil ja Mike'il lühifilm pealkirjaga «Estonia's Best Kept Secret».

Oma esimesel reisil vaimustusid Kim ja Mike sellest, et igas Eesti mõisas, lossis ja muuseumis oli klaver, mida neid mängima julgustati. Mike, kes on helilooja, proovis klavereid igal võimalusel.

Aasta hiljem naasid nad kohta, kust kõik alguse sai, ja võtsid eesmärgiks sõita Eestis ringi, leida klaver ja seda mängida.

«Räägitakse, et Eestis üle tuhande mõisa, viiskümmend lossi ja ja 250 muuseumi. Ambitsoonikas? Jah. Mida meie tegime? Me valisime neist välja kümme,» rääkis Kim.

Paar avastas, et kõigil klaveritel oli midagi ühist - nimi Estonia. Nad otsisid üles Estonia klaverite valmistaja Indrek Laulu, kes rääkis neile Eestimaa ainulaadsest sidemest tiibklaveriga.

Vaata lühifilmi «Estonia's Best Kept Secret» allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles