Põhja-Korea diktaator elab nagu miljonär

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

USA endise tippkorvpalluri Dennis Rodmani sõnul naudib Põhja-Korea juht Kim Jong-un luksuselu.

31-aastane riigijuht elab nagu miljonär, samal ajal kui ta rahvas nälgib, edastab Huffington Post.

Rodman on paar korda Põhja-Koread külastanud ning selle riigi juhiga sõbraks saanud. Ta paljastas USA meediale, mida ta selles riigis nägi.

USA endine korvpallistaar pidutses Põhja-Koreas olles Kimi ja koos teiste riigijuhtide ning nende pereliikmetega Põhja-Korea ranniku lähedal asuval erasaarel.

«Põhja-Korea juhid elavad kaksikelu. Salaja on neil selline elu nagu Euroopa ja USA miljonäridel. Jahid ja peod erasaarel, kallid toidud ja joogid. Umbes sama, nagu peod Ibizal või Hawaiil,» lausus Rodman.

Rodmanile jäi silma ka Kimi 60-meetrine luksusjaht.

«Kimile meeldib talle lähedasi inimesi üllatada ning tahab, et nad oleksid õnnelikud. Teda ümbritseb pidevalt 50 – 60 inimest. Kimil on olemas kõik, mida vaid tahta,» jätkas Rodman.

Kinnitamata andmetel kulutas Põhja-Korea juht möödunud aastal pidudele üle 30 miljoni dollari.

Lõuna-Korea andmetel on Põhja-Koreas olemas ametkond, mis tegeleb rahvusvahelise salaäriga, mille abil selle riigi juhid saavad valuutat ja välismaiseid kaupu.

Põhja-Koreale on kehtestatud luksuskaupade embargo, kuna ta on ähvardanud teisi riike raketirünnakute ja tuumasõjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles