Nairobi rünnakus osalenud Norra kodakondsusega terrorist tuvastati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya ostukeskuse rünnakus osalenud Norra kodakondsusega isik tehti kindlaks
Kenya ostukeskuse rünnakus osalenud Norra kodakondsusega isik tehti kindlaks Foto: SCANPIX

Norra politsei edastas teate Norra kodakondsusega isiku kohta, kes osales Keenias Nairobis Westgate`i ostukeskuse ründamises.

Tegemist on 23-aastase Hassan Abdi Dhuhulowiga, kes on sündinud Somaalias, edastab BBC.

Mehe sugulase sõnul lahkus Dhuhulow oma kodukohast Larvikist 2009. aastal Somaaliasse. Larvik asub Norra pealinnast 120 kilomeetri kaugusel lõunas.

Dhuhulow ja ta pere emigreerus Somaaliast Norrasse 1999. aastal. Perele lähedaste isikute andmetel ei meeldinud Hassanile elu Norras ning tal tekkisid seal probleemid.

Terroriorganisatsiooniga Al-Qaeda seotud islamistlik grupeering Al-Shabaab oli vähemalt 67 inimese elu nõudnud rünnaku taga. See algas 21. septembril ja kestis neli päeva.

Möödunud nädalal teatas Norra luureagentuur PST, et tehti kindlaks Norra kodaniku osalemine Nairobi ostukeskuse terrorirünnakus.

Seni ei ole selge, kui palju terroriste ostukeskust ründasid. Keenia võimude andmetel võis neid olla 10 – 15. Samas on ostukeskuse turvakaamerate lindistuste läbivaatamine andnud kindlad andmed vaid nelja isiku kohta.

Hassan Abdi Dhuhulow oli üks neist neljast.

Norras elab umbes 23 000 Somaalia päritolu isikut. Somaallased on Norra suurim sisserännanute grupp. Enamik neist ei ole terrorismiga seotud.

Norra luure andmetel on umbes 20 – 30 etnilist somaallast Norrast lahkunud ning läinud Somaaliasse võitlema.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles