Cameron: «Avatar» vihjab Iraagi sõjale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Cameron
James Cameron Foto: SCANPIX

Lavastaja James Cameroni väitel vihjab rekordeid purustanud film «Avatar» USA okupatsioonile Iraagis.

Film räägib planeedi Pandora sinistest elanikest Na'videst, kes elavad harmoonias loodusega, kirjutas Digitalspy. USA merejalaväelane Jake Sully saadetakse põliselanike «südameid ja meelt» võitma, mis viib lõpuks hävinguni.

«Seal on müüdavad, korrumpeerunud ja ahned inimesed, kes peegeldavad meie endi halvimaid külgi, ning väärikad, hingelised, vaprad ja kaunid Na'vid, kes esindavad meie endi parimaid omadusi. See on inimeste tehtud ja inimestele mõeldud ulme. See pole Na'vi publikule mõeldud film. Nad irvitavad nende roosade, äraostetavate väikeste olendite peale. Publik tuleb kinno ja asub Na'vide poolele, iseenda ilusama külje poolele, kes nad sooviksid olla,» seletas Cameron.

««Avataris» ütlen kõige otsesemas mõttes: avage oma f***ing silmad ja vaadake, mis toimub nende sõdade poole sammudes, kuulake seda žargooni, kuulake, mida inimesed räägivad, kui tahavad sõtta minna,» lisas lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles