Galerii: kino Sõprus tehti jälle lahti!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, Lenini sünnipäeval avati taas kino Sõprus.


Sõpruse restaureerimise taga seisab sõpruskond Must Käsi eesotsas riskikapitaist Indrek Kasela ja filminaise Tiina Saviga. Loojate sõnul on tegemist tõelise art house kinoga, kus massimaitsele vastu tulles allahindlust ei tehta.

Enne kella seitset sumises Sõpruse kinnise ukse taga kärsitu seltskond filmi ja teatrimaailmast tuntud tähti. «Neil pidi 60 liitrit viina olema!» sosistasid paremini informeeritud tegelased. Uste avanedes voogas kultuurijanune mass värske värvi järele lõhnavast trepist saali.

Esimene pilk suuri muutusi ei täheldanud, kuid tähelepanelik vaataja märkas, et istekohti on vähemaks jäänud. Nii saali eest kui tagant on mõned istmeread eemaldatud. Nii võib nüüd kinolina ees hea tahtmise korral tantsu lüüa. Saali tagaosas särab «Jaan Ruusi nimelise baari» ligitõmbav lett, avaõhtul olid kõik napsud saadaval vaid veerandsaja krooni eest.

Seda võimalust pruukisid vaid need külalised, kes end millegi erilisega hellitada soovisid, sest tasuta viina, veini ja õlut voolas ojadena. Keha kinnitasid külalised kartulisalati, paneeritud kana ja pirukatega.

Indrek Kasela rõivastus vehklejakostüümi ja luges paberilt ette Andres Maimiku koostatud Aprilliteesid uue vana kino avamise puhul.

Seejärel näidati kolme reklaamklippi, mille Rain Tolk ja Andres Maimik kino reklaamiks olid valmistanud (ja täitsa tasuta, muide). Elu24 lugejad võisid neid juba eelmisel nädalal vaadata siin, siin ja siin.

Sõpruse esimene film oli Aki Kaurismäki «Calamari Union», sest avaüritus ongi Kaurismäki filmide retrospektiiv. Filmi ajal oli saalis regulaarselt kuulda ümberminevate klaaside kõlinat ja mahavoolava veini solinat. Isegi art house kinos ei osata toolide juurde normaalseid veiniklaasihoidjaid monteerida!

See pisiasi külalisi siiski eriti ei häirinud ning punaveini hõng sobibki kinno paremini kui plaksumaisi lehk, leidsid kohalviibijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles