"Omakultuuriakadeemia" kontsertkohtumine Julgi Staltega

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgi Stalte
Julgi Stalte Foto: Lauri Kulpsoo

Teisipäeval, 4. mail kell 18 esineb pärimusmuusika aida väikses saalis "Omakultuuriakadeemia" kontsertkohtumisel Julgi Stalte.


Julgi Stalte on üks vähestest liivi pärimuskultuuri uurijatest ja elushoidjatest. Ta ise ütleb nii: "Töötlen oma rahva pärimust erineval moel, et viia seda edasi tulevikku. Soovin oma nägemusi jagada ka teiega, hea naaber- ja vennasrahvas. Läbides liivi aastat ja inimese elutsüklit, lauludes, tantsudes, rituaalides, soovin näidata erinevat ja ühist meie mõlema kultuuris. Teeme kiirjooksu läbi tuhandete aastate, mil meie kultuuriruum on moodustunud. Liivi rahva arv ja Liivimaa on palju suurem kui oleme harjunud nägema. Seda teab see, kelle käes on esivanemate võtmed."


Igakuiselt toimuvad "Omakultuuriakadeemia" kontsertkohtumised toovad huviliste ette tähelepanuväärseid inimesi, kes on ühel või teisel moel seotud pärimuspärimuskultuuri ja/või muusikaga.

Muusikaliste vahepaladega põimitud kohtumise kaudu saab kuulaja aimu külalise taustast, mõttemaailmast ja ajastust, mida ta endaga kaasas kannab. Huvilistel on võimalik külalisele küsimusi esitada.

"Omakultuuriakadeemia" kontsertkohtumisi korraldavad Eesti pärimusmuusika keskus ja Viljandi kultuuriakadeemia.

Üritused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles