Toomas Anni: Heldur oli suure südamega inimene

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Anni
Toomas Anni Foto: Pm

Tänavuse Kuldplaadi laureaat Toomas Anni meenutab oma mentorit Heldur Jõgioja, kes täna öösel Tartu Ülikooli kliinikumis suri.


«Ta oli tõesti suure südamega inimene ja temaga sai palju nalja,» meenutas lahkunut Toomas Anni, Helduri protežee. «Me tegime temaga aastaid koostööd. Lahe oli temaga üle Eesti pikki sõite teha. Hella hingega inimene oli ta.»

«Tema oli minu karjääri alusepanija, minu senises muusikutees on tema teened ilmselt kõige suuremad,» jutustas Anni. «Tänu Heldurile sain ma jalad alla, tema vedas mind igale poole ja tutvustas üle Eesti. Mul oli tema vastu väga suur austus.»

Toomas Anni esimesed plaadid koosnevadki Heldur Jõgioja tekstidele loodud lauludest. «Kes pole asjasse süvenenud, see ei teagi, et Heldur kirjutas hästi palju laulutekste ja viimasel ajal ka raamatuid. Mulle tegi ta põhiliselt tekste, aga sai lauldud ka Helduri viiside peale,» jutustas Anni kahe muusiku koostööst.

«Täiesti võrreldamatu on see töö, mille ta tegi ära minu promomisel, ta nägi minus potentsiaali. No alguses läksin mina tema juurde hoopis teiste mõtetega, aga kuidagi läks nii, et talle sobis minu laulmine ja ta hakkas mind toetama. Nii läks see asi käima.»

«Kurb on, aga eks me kõik läheme seda teed,» lõpetas Anni. «Teda on ka sarjatud igatepidi, aga ta astus ikka kindlalt oma rada. Nüüd on jälle üks tühi auk Eesti muusikaelus. Helduril jäi palju tegemata. Ta oleks võinud oma elust mälestusteraamatu kirjutada, aga eks ta arvas, et vara veel, küll jõuab...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles