Maikuu Ugala «Silmaringi» sarjas Andres Noormets ja Aleksei Turovski

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Turovski
Aleksei Turovski Foto: Peeter Langovits

Ugala pakub maikuus, saalihooaja lõppedes kaht võimalust tulla teatrimajja üldhariva loengusarja "Silmaring" kohtumistele.


3. mail kell 17. 15 toimub Ugala kohvikus kohtumine "Kuuldemängud Andres Noormetsaga".

Andres Noormetsa sõnul on kuuldemäng on teatriliik, mis vähemalt Euroopas tundub väga oluline olevat.

"Saksamaal on umbes paarkümmend raadiojaama, mis oma programmis järjepidevalt kuuldemänge etendavad ja neid selleks tarbeks ka loovad," kõneles Noormets. "Radio France'i aastane kuuldemängutoodang ulatub sadade nimetusteni ja BBC ei jää oma Prantsuse kolleegidest oluliselt maha. Samas on aga Läti ja Leedu rahvusringhäälingud kuuldemängutegijad lahti lasknud ning tootvad üksused ümber profileerinud või hoopis sulgenud.
Raadioteater Eestis siiski elab ja selle üle tasub uhke olla. Ka võrdluses muu Euroopaga oleme senini täiesti pildil ja loodetavalt ei kavatse sealt kuhugi kaduda."

Kuna Andres Noormets on viimasel kolmel aastal raadioteatris tegelenud vaid autorikuuldemängude tegemisega ja sellest vaatepunktist on tema kogemused Eesti raadioruumis pisut eraldiseisvad, siis ongi ehk õige, et tema oma juttude ja töödega ning pisut erilaadse kogemusega meile raadioteatri salakambreid pisut valgustab.

13. mail kell 17. 15 on "Silmaringi" sarja külaliseks Aleksei Turovski. Eestlaste lemmik-zooloogiks nimetatud Turovski, kes on asjatundja nii loomapsühholoogia kui zoosemiootika alal ning kes puutub oma igapäevases töös Tallinna Loomaaias kokku kümnete ja sadade vahvate loom-isiksustega, kõneleb seekord teemal "Teesklemine, näitlemine ja režii loomariigis".

"Silmaringi" sari on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles