Brasiilia kolmikhüppaja ei pea magama jalad üle voodiääre

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia kolmikhüppaja Jadel Gregorio
Brasiilia kolmikhüppaja Jadel Gregorio Foto: Reuters / Scanpix

On avaldatud arvamust, et keskmisest pikematel sportlastel tekib Pekingis vooditega probleeme.

Sama arvati ka Brasiilia kolmikhüppaja, 203 sentimeetrise Jadel Gregorio kohta, kirjutab Reuters.

Kuid asi ei ole nii. Olümpiamängude korraldajad said üsna varakult aru, et olümpiakülas olevad tavalise pikkusega voodid ei sobi kõigile ning ülipikad sportlased vajavad eritellimusel valmistatud voodeid.

Nii saabki brasiillane endale voodi, mille küljes on spetsiaalne poole meetrine pikendus.

Lisaks tõsteti Gregorio hotellitoas olevas duširuumis ka lage, et mees saaks duši all ikka täies pikkuses püsti seista.

«Sain teada, et hiinlased on pikkade sportlaste elukohtade puhul kõik detailid läbi mõelnud. Sain endale tavapärasest pikema voodi, mu jalad ei pea rippuma üle voodi ääre. Ka duširuumi lage tõsteti kõrgemaks,» lausus sportlane.

Pekingi olümpialmängude korraldajad kinnitasid, et olümpiaküla on rajatud erinevate sportlaste väga spetsiifilisi nõudmisi arvestades ning arvestatud on ka erijuhtumitega.

«Lisaks on arvestatud ka selliste juhtumitega kui näiteks elekter ootamatult ära läheb. Selle jaoks on iga voodi juures oleval öökapil olümpiatõrviku kujuline taskulamp,» selgitas üks korraldajatest Jinzhi Hsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles