Sportlased lasevad enne olümpiat teha kupu- ehk vaakummassaaži

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kupumassaaž
Kupumassaaž Foto: AFP / Scanpix

Pekingi olümpiaks valmistuvad sportlased lasevad enda tervist parandada kupu- ehk vaakummassaaži abil.

Eriti populaarne on see Hiina ujujate seas, kes loodavad, et organismi lümfi- ja ainevahetusprotsessi paranemine viib nad paremasse toonusesse ning aitab neil lõpuks medaliteni jõuda, kirjutab Daily Mail.

Hiina ujujat Wang Quni on viimasel ajal treeningutel nähtud pidevalt punaselaigulise seljaga.

Ujuja kinnitusel aitab see ravimeetod ta kehaenergia ehk chi sujuvamalt liikuma panna, ta on lõdvestunum ja selle tõttu võib ka paremaid tulemusi saavutada.

«Lisaks aitab see ravimeetod ka ületreenitud lihastes tekkinud valu ravida. Ujujate probleemsed kohad ongi eelkõige selg ja käed,» selgitas Hiina ujuja.

Kupumassaaži puhul kasutatakse erinevast materjalist, näiteks kumm, silikoon, klaas ja savi, valmistatud erineva suurusega kuppe.  Selle massaaži eripäraks on kuppude abil tekitatav vaakum, mis saavutatakse kuppe kehapinnale asetades.

Kupp imeb endasse kudesid, lihaseid ja nahka nii vertikaal- kui ka horisontaalsuunas.

Kupumassaaž parandab organismi lümfi- ja vereringet, ainevahetust, puhastab nahka, tõstab naha kaitse- ja uuenemisvõimet ning akupunktide reaktsioone. Vaakum vähendab lihaspingeid, trimmib nahka ja puhastab poore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles