Pärimusmuusikafestival toob Türile üle kahesaja lapse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima albumi kategoorias võitnud ansambel Paabel põimib vanu pillilugusid, regilaule ja omaloomingut.
Parima albumi kategoorias võitnud ansambel Paabel põimib vanu pillilugusid, regilaule ja omaloomingut. Foto: Merli Antsmaa

Reede keskpäeval algab Väätsa põhikooli korraldatav kuues üle-eestiline koolinoorte pärimusmuusikafestival «Regilaul uues kuues».


Väätsa põhikooli muusikaõpetaja, üks festivali algatajaid Ulvi Tamm ütles, et sedapuhku on ürituse paik Türi kultuurimaja, sest Väätsa mõis on remondis.

Kell 12 avab kultuurimaja siseõues päeva maaema rituaal, seejärel tervitab noori pärimusmuusikuid ürituse aukülaline, rahvaluuleteadlane Ingrid Rüütel ja väliskülaline Waskhar Schneider Saksamaalt.
Siis alustavad esinemist 19 lastekollektiivi üle Eesti, kõige kaugemalt tulijad on Tahkurannast.
Tamm märkis, et peale Ingrid Rüütli ja Waskhar Schneideri kuulavad neid žüriis rahvamuusikud Cätlin Jaago, Triinu Taul ja Silver Sepp. «Meie kedagi pingeritta ei sea, kõik ootavad auhinnad,» sõnas ta.

Samal ajal, kui hindajad laste juhendajatele nõu annavad, saavad lapsed tegutseda käsitöö-, ristsõnade, tantsu- ja mängu-, muinsajutu- ja filmitoas ning väikekandle õpitoas.
Festival lõpeb õhtul ansambli Paabel muusika saatel lustides, oodatud on kõik huvilised. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles