Autismi põdev tüdruk eksles viis päeva alligaatorisoos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11-aastane Nadia Bloom pärast päästmist
11-aastane Nadia Bloom pärast päästmist Foto: Red Huber/AP

USAs Floridas kadus alligaatoritest kubisevasse sohu autismi ühe häire, Aspergeri sündroomi all kannatav teismeline tüdruk.

11-aastane Nadia Bloom eksles soos viis päeva, enne kui ta leiti, kirjutab The Telegraph.

Enne kadumist nähti tüdrukut jalgrattaga sõitmas ning kuna tal oli väike videokaamera kaasas, siis arvati, et ta läks loodusesse videot tegema.

Lapse otsinguid juhtinud Winter Springsi politseiülem Kevin Brunelle sõnas, et tüdruk kannatas veepuuduse all ning ta kehal oli palju moskiitohammustusi.

«Kui ma varem ei uskunud imedesse, siis nüüd usun,» lisas Brunelle pärast lapse ülesleidmist.

Päästmisoperatsiooni kaasati kehasoojusele reageerivad radarid, helikopterid, jäljekoerad ja sukeldujad. Lisaks veel matšeetedega varustatud vabatahtlikud, kes sooalal kasvavaid taimi maha niitsid.

Tüdruku isa Jeff Bloom sõnas, et ta on päästjatele ja abistajatele väga tänulik.

Nadia Bloomi leidis James King, kes on kohalik kirikutegelane. Kingi sõnul juhatas jumal ta tüdruku juurde. Päästjad leidsid tüdruku poolest kehast saadik soos.

Kannatada saanud laps viidi haiglasse ning talle anti esmaabi.

Aspergeri sündroom on üks autismi häiretest, millele on iseloomulikud raskused sotsiaalses suhtlemises ning stereotüüpsed püsivad, korduvad, sihitud, rituaalsed huvid ja tegevused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles