Inglannad kardavad Bridget Jonesiks muutumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Bridget Jones`s Diary» reklaamplakat
Filmi «Bridget Jones`s Diary» reklaamplakat Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et naised abielluvad nüüd nooremana kui  veel kümme aastat tagasi.

Sotsiaaluurijate sõnul kardavad naised raamatu- ja filmitegelase Bridget Jonesi saatust, kirjutab Daily Mail.

«Bridgetil oli meeste ja mehele saamisega probleeme. Tänapäeva naised on hakanud 1950. aastate perekondlike väärtuste juurde tagasi jõudma ning ei taha lükata partneri otsinguid ega abiellumist enam 30. eluaastatesse,» selgitasid uurijad.

Naiste arvates on ideaalne aeg abiellumiseks 26. eluaasta ning esimene laps peaks sündima 27. eluaastal.

Veel kümme aastat tagasi keskendusid naised karjäärile ja ideaalseks abiellumisajaks peeti 30. eluaastaid.

Kümnest naisest kaheksa arvates peaks abielu kestma terve elu. Lahutatud või vanemate lahutuse üle elanud naiste arvates ei peaks abielu uisapäisa lahutama hakkama, vaid selle sammu astumist tuleks põhjalikult kaaluda.

Küsitletud naistest 12 protsenti olid nõus abieluväliselt lapsi saama ning kümme protsenti oli nõus partneriga ilma abiellumata koos elama.

«Tänapäeva noored naised ei soovi enam 20. eluaastates pidevalt pidutseda, et 30. eluaastates tõdeda, et Härra Õige leidmine on väga raske,» sõnas uuringu teinud Chantelle Horton.

Suhteekspert Susan Quilliam lisas, et tänapäeva noorte naiste sellist käitumismustrit saab selgitada reaktsioonina eelneva niinimetatud lahutuspõlvkonna käitumisele.

«Tänapäeva noored naised on näinud nii oma vanemate kui ka vanemate õdede-vendade lahutusi ning nad on aru saanud, et lihtsalt koos elades on partneril väga lihtne lihtsalt minema jalutada. Samas nad lausa kardavad «Bridget Jonesi sündroomi»,» nentis Quilliam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles