Noortekeskuses tutvustatakse anarhismi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillirahutused Tallinnas 2007. aastal.
Aprillirahutused Tallinnas 2007. aastal. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Sel kolmapäeval, 14. aprillil on Pärnu avatud noortekeskuse ruumes aset leidva subkultuuride loengu teemaks on anarhism.


Ürituse korraldaja Kaarel Lepingu teatel on väga vanade traditsioonidega filosoofiline veendumus ka käesoleval sajandil elujõuline ja populaarne.

"Anarhismi terminit kasutatakse üldlevinult negatiivses tähenduses, iseloomustamaks ükskõik millist segadust või kaose laadset olukorda," teadis Leping. "Samas on selline suhtumine väga pealiskaudne ja eksitav. Loengu lõpus toimub ka avalik arutelu, kus kõigil huvilistel on võimalik anarhismi teemadel vabalt sõna võtta."

Loengu lõpetab dokumentaalfilm "Anarchism in America".

1983. aastal valminud film räägib Ameerika ühiskonna kontekstis lahti anarhismi ajaloo, mõjud ja arengud. Filmi kesmeks on 1969. aastal asutatud anarhistlik üliõpilas-aktivistide liikumine Transcendental Students. Film on inglise keeles.

Subkultuuride lood on loengusari, mis kõneleb tänapäeva ühiskonnas tooni andvatest sõltumatutest kultuuriilmingutest, avades nende ajaloolise kujunemise ja olemuse tagamaid.

Varem on käsitletud sarja raames näiteks skinheadlust, hipisid, satanismi, punki, põrguingleid jmt.

Lepingu teatel on kuulajaskonna vanus on olnud siiani väga varieeruv ja seetõttu ei peaks ka vanemad inimesed end ebamugavalt tundma seoses sellega, et üritus toimub noortekeskuse ruumides.

Loengusse, mis algab kell 19, on oodatud igas vanuses huvilised ja see on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles