«Võsareporter» jutustas suurejoonelise fekaaliloo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa
Peeter Võsa Foto: Scanpix/Presshouse

Seekordses Kanal 2 hittsaates «Võsareporter» püüdis Peeter Võsa lahendada üürnike ja omaniku vahelist tüli, purtsekate fekaaliprobleemi ning aitas Elva elumeest.

Mitut maja pidav Toivo ahastas, et üürnikud teevad ta elu põrguks - ehkki üür makstud, tegid nad röögatu elektriarve, mida maksta ei taha. Kahe kuu peale on arve lausa 8000 krooni. «Ütlesid, et kui neid kodus ei ole maamajas, siis miski võtab ise elektrit,» rääkis Toivo.

Võsa läks koos vihase Toivoga südaööl üürnike ukse taha ja kuna ust lahti ei tehtud, kasutas Toivo oma võtit ja astus tuppa. Perenaine läks näost valgeks ja kutsus politsei.

Üürnikud jagasid Võsaga hämmingut, kuidas sai olla elektriarve ühes kuus 4000 krooni.Enda sõnul on nad püüdnud omanikuga rääkida, kuid mõistlikust jutust pole midagi välja tulnud. Üürnikud pakkusid, et maksavad pool arvest, kuid omanik polnud nõus.

Suures elektriarves kahtlustati põrandaküttesüsteemi, mida külm talv võis täistuuridel hoida.

Selle loo lahenduse peab otsustama kohus.

Võsareporter sai erakordse väljakutse Ida-Virumaale Purtsesse, kus elanikud upuvad fekaalidesse. Nimelt uputab Mari korteris, kui üleval pool elav Moonika vett laseb. Nii käivad kaks korterit asjal ämbril, mille sisu läheb nagu muiste maja taha akna alla. «Isegi kiviajal oli auk, kus saad s***l käia,» pahandas Mari. Jama on kestnud 13 päeva.

Naised peavad pesu ja nõusid pesema naabrite juures. Tuleb välja, et ühised hädad on naabreid pigem lähendanud.

Korterielanike hinnangul on ummistus väljas olevas pütis, kuid Kiviõli Vesi olevat väitnud, et ummistus on majas sees ning asja peab lahendama korteriühistu.

Koos Võsaga suunduti Lüganuse vallavalitsusse ning vallavanem kutsus vee-ettevõtte veel korra kohale. Siis saab lahendatud, kelle rida see on.

Viimases loos aitas Võsa elvakast hurmurit Kaarelit, kelle telefoniarve raadiosse tutvumiskuulust jättes mõistmatult suureks osutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles