Ewert Sundja peksjad saadeti kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert Sundja
Ewert Sundja Foto: Margus Ansu

Pärast Eesti ja Fääri saarte vahelist jalgpallilahingut muusik Ewert Sundjat nahutanud jalgpallifännid leppisid prokuratuuriga kokku karistuses, mille peab kinnitama veel kohus.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul saavutati Franki ja Kaareliga karisuse osas kokkulepe ehk kohtusse liikus juhtum kokkuleppemenetlusena.

Karistus on rahaline, kuid summa suurust ei soovinud pressiesindaja veel avalikustada.

Franki ja Kaarelit süüdistatakse avaliku korra raskes rikkumises grupilise vägivallaga (paragrahv 263), mille eest oma maksimaalseks karistuseks kuni viieaastane vangistus.

Pärast Eesti ja Fääri saarte vahelist jalgpallilahingut tungisid jalgpallifännid kallale muusik Ewert Sundjale, kes enne mängu laulis mõlema riigi hümn. Eesti meediaväljaannete väitel oligi rünnaku põhjuseks Sundja esitatud hümn, sest mees esitas sellest enda interpretatsiooni (kuula seda siit).

Eesti Jalgpalli Liidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht ütles pärast toimunut, et pole veel kindel, kas Sundjat rünnanud isik saab tulevikus keelu staadionile siseneda, kuid kindlasti arutab seda küsimust liidu juhatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles