Anu Saagim sai nõidusliku kingituse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim sai sünnipäevaks Nõia-Intsu
Anu Saagim sai sünnipäevaks Nõia-Intsu Foto: Karli Saul
Täna on sünnipäev Elu24 peatoimetajal Anu Saagimil ja sel puhul tegi tundmatu asutaja talle imelise kingituse: elusuuruses Nõia-Intsu!

Esimesed päikesekiired kuldasid alles Maakri tänava pilvelõhkujate tippe, kui Elu24 toimetuses käis juba usin töö: toimetajad toimetasid, reporterid raporteerisid ja paparatsod parasiteerisid. Idüll nagu Berthold Brehcti «Kolmekrossiooperis»...

Korraga avanes uks ja kolm tursket kullerit tassisid sisse hiiglasliku õhupallidega kaunistatud paki. Peatoimetaja, kes oli just kummardunud laua alla pudenenud Mont Blanci sulepead otsima, vaatas rangelt üle prillide: «Ja mida see veel tähendab?»

Sel hetkel hakkas mängima imeline haldjamuusika, pakk (mis osutus hiiglaslikuks prügikonteineriks) avanes ja selles kerkiks kogu oma hiilguses välja Nõia-Ints, musklis tätoveeritud pronkspruun keha healõhnalistest õlidest säramas ja silmad tuld pildumas. Nagu noor Apollo!

Nagu Elu24s kombeks, paukus seepeale šampanjapudelite kanonaad, oma osa sai Ints ja toimetuse paljunäinud seinad. Seejärel märgistas Anu oma uue lemmiku tagumikule joonistatud väikese kuradikesega.

«Esimese asjana lähen ja lasen selle tätoveerijal üle teha,» lubas Ints. «Oh, ma pidin selles purgis oma pool tundi ootama. Õhk kippus otsa saama ja lihased kiskusid krampi. Kartsin, et ma ei saagi siit välja hüpatud. Aga Anu heaks olen ma kõigeks valimis!»

«No see oli nüüd küll ootamatu kingitus,» leidis peatoimetaja Saagim. «Ma ei teagi nüüd, kuhu ma ta panen või mida ette võtan. Küllap Ints võib esialgu siin toimetuses elada, eks suvel näe. Ehk viin ta Saaremaale maamajja, seal on hea vabalt ringi joosta. Aga ega ilma peale teda ka jätta saa. Nagu ütles Antoine de Saint-Exupéry oma «Väikeses printsis»: «Sa vastutad alati kõige eest, mis sa taltsutanud oled».»

Kogu sündmuse jäädvustasid arhiivide tarbeks juhuslikult kohal viibinud Kanal2  kaameramehed. Küllap võite seda näha juba tänaõhtuses Reporteris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles