Vene saatkond kutsub ühendusi Kremli noortelaagrisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumise Naši noored mullu Seligeri laagris.
Liikumise Naši noored mullu Seligeri laagris. Foto: AFP / Scanpix

Vene saatkond kutsub Eestis tegutsevaid noorteühendusi Kremli-meelsesse noortelaagrisse Seliger, mis on varasematel aastatel tähelepanu pälvinud Eesti riigijuhtide mõnitamisega.


Kolmapäeval saatkonna veebilehel avaldatud teates kinnitatakse, et Venemaa tasub osalejate kohaletoimetamise Tveri oblastis asuvasse laagrisse Moskva ja Peterburi lennujaamadest, samuti kohalviibimise.

Taotlusi 1.-8. juulini aset leidvas laagris osalemiseks saab täita selle ametlikul koduleheküljel www.seliger2010.com.

Kuni 2008. aastani korraldas noortelaagreid Kremli-meelne noorteühendus Naši. Mullu võttis Seligeri noortelaagri korraldamise üle Vene valitsus, kuid kriitikute sõnul ei erine valitsuse korraldatud laager väga palju Naši omast.

2008. aastal hoidis üks Kremli-meelse noorteühenduse Naši liige Seligeri laagri territooriumil metsatukas siga, kellele ta on nimeks pannud Toomas Hendrik Ilves ning püstitanud sea kõrvale vastava plakati.

Eestit solvav plakat oli noorteühenduste kokkutulekul üleval ka 2007. aastal, siis rippus seal pilt, mis kujutas Eesti välisministrit Urmas Paeti Adolf Hitlerina.

Naši Eestist pärit kuus aktivisti osalesid 2007. aastal Seligeri laagris, kus nad heiskasid muu hulgas Eesti rahvuslipu, et enda sõnul ümber lükata Eesti kohta käivaid fašismisüüdistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles