«Võsareporter»: ennustaja Edgar kuulutas suurriikide kadu ja muud jubedat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võsareporteri» saatejuht Peeter Võsa
«Võsareporteri» saatejuht Peeter Võsa Foto: Helin Loik / Naisteleht

Seekordses saates «Võsareporter» tõlkis Peeter Võsa eesti keelt eesti keelde, lahendas sektsioonkapisegadust ning külastas ennustajat.

Tõlkes kadunud

Anise Erenvert tegeleb raamatute tõlkimisega vene ja saksa keelest eesti keelde. Ta leidis koostööpartneri Kirjastuskeskus OÜ näol, kelle heaks tõlkis mitu raamatut. Paraku pole need trükivalgust näinud ning proua Anise arvates jäi ta osast töörahast ilma. Lisaks polnud temaga sõlmitud lepingut.

«19 000 on vähe kolme raamatu eest, vähemalt 8000 võiks saada ühe raamatu eest,» ütles Anise, kes oli solvunud, et kirjastaja enam tema kõnedele ei vastanud.

Võsa seadis sammud Kirjastuskeskuse kontorisse, kus ta kõigi takistuste kiuste juhataja Riho Rajandi jutule sai. Too selgitas, et proua Anise on saanud raha kogu tõlgitud materjali - kahe raamatu - ulatuses. Tema sõnul ei ilmu need raamatud, sest praegusel hetkel ei ole sellist kirjandust mõtet välja anda ja lisaks tuli välja, et ta on vist käsikirjad üldse ära kaotanud.

Võsa hinnangul pole asjaolu, et raamatuturul pole kõige kuldsem aeg, mingi põhjus vanadaamiga matsi kombel käituda.

Sektsioonkapisegadus

Keila linnas Harjumaal juhtus kole lugu Lemmiga, kes pea eluaeg linna sotsiaalosakonna hoole all olnud. Sotsosakond viis tema korteris läbi suurejoonelise remondi, mille käigus visati välja tema kadunud ema ostetud sektsioonkapp. Lemmi oli löödud, sest selle klaasi taga hoidis ta oma kõige kallemaid asju, sealhulgas urni ema tuhaga.

Ennustaja maailmanägemus

Võsareporeri otsis üles ennustaja Edgar, kelle pilt maailma tulevikust oli nii tume, et ta tahtis seda sõnumit jagada.

Edgari sõnul tabab Ameerikat varsti katastroof ja Euroopa suuri liikmesriike maavärinad. Elekter kaob ära. Kosmoses liigub kohutav tolmupilv, mis puudutab Maa magnetvälja. T

Tulemas on Ülemiste lennuõnnetusega sarnane katastroof ning Venemaa ja Eesti vahel kolm rongiõnnetust. Aastal 2030. ei ole maamuna peal enam Islandit.

Sõda ei tule, kuid Hiina hakkab seest mädanema. Oodata on kõrgete liidrite matuseid ning Hiina läheb kolmeks.

Eestit ootavad lähiajal väga halvad ajad, eriti rasked kuud on aprill ja mai. Eurot ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles