Saksa luure: perekonnad veedavad puhkuse terroristide treeninglaagrites

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa Postimees.ee lugejaist ei karda, et terroristid võiksid Eestit rünnata.
Suurem osa Postimees.ee lugejaist ei karda, et terroristid võiksid Eestit rünnata. Foto: SCANPIX

Saksamaa luure hoiatas uut liiki terrorismi eest.

Saksamaal elavad moslemite perekonnad pidavat puhkuse veetma Afganistani ja Pakistani piiril asuvatesse terroristide treeninglaagrites, kus nad saavad lõhkeainete kasutamise ja enesetaputerroristide koolituse, kirjutab The Telegraph.

Luure sõnul äratavad reisivad perekonnad vähem tähelepanu kui üksinda reisivad mehed ja naised.

Saksa luure jälgib praegu umbes 100 kahtlusalust, kes arvatakse selliste treeninglaagritega seotud olevat.

Ametivõimude sõnul on terroriakt üsna tõenäoline, kuna Saksamaal on Afganistanis väeüksused.

«Meie andmetel on terroristide väljaõppe vastu huvi tundjate hulgas üsna palju islami usku läinud sakslasi. Need inimesed on Pakistani sõites oma pereliikmed, ka sülelapsed kaasa võtnud,» lausus luure esindaja.

Luure esindajad tegid kindlaks näiteks 20-aastase Jani ja 17-aastase Alexandra. Need noored pöördusid islami usu poole ning sõitsid Pakistani «püha sõja õppetundi» saama.

Aleksandra on kuuendat kuud rase. Ka said saksa luure agendid oma valdusse terroristide video, kus on näha sakslast Jani.

Selles internetti riputatud videos lubatakse Saksamaa üks kuulsam ajaloomälestis ja vaatamisväärsus, Berliinis asuv Brandenburgi värav õhku lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles