Sõpruse Puiestee tähistab albumi «Mustale merele» 10. sünnipäeva kontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse Puiestee
Sõpruse Puiestee Foto: promo

Tänavu möödub 10 aastat kui Sõpruse Puiestee ilmutas albumi «Mustale merele», mis oli kui sõõm värsket õhku Eesti muusikas.

Albumilt pärinevad kuulajate südamed võitnud lood «1905», «Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head», «Mustale merele» ja paljud teised.

19. oktoobril tähistab Sõpruse Puiestee kontsertklubis Rock Cafe albumi ilmumist uhke kontserdiga, kus kantakse ette kõik albumil leiduvad lood.

Samal õhtul esitleb ansambel DND kevadel ilmunud albumit «Tulede säras». Piletid kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Mõte luua muusikaline kollektiiv Sõpruse Puiestee tekkis 1992 aastal Turu äärelinna ridaelamuboksis.

Idee autoriks oli Andres Rooväli, kes töötas välja ka loodava ansambli identiteedi ja määras üldjoontes kogu ühenduse edasise arengukava.

2002 aastal oli Sõpruse Puiesteel koos koossseis, millega alustati Odessa helistuudios esimeste lugude salvestamist. Mängiti sisse lood «1905» (Vainola/Vaik), ja «Kaotaja» (Vaik).

2003 a. jaanuaris valmis loole «1905» ka kollektiivi enda poolt tehtud video, mis kogus populaarsust kõigis Eesti telekanalites.

ETV saatesarjas «7 vaprat» püsis video võistlustules 4 nädalat, olles algusest lõpuni kõrge punktisummaga esikohal.

Sõpruse Puiestee räägib oma lugudes erinevatest inimestest, sündmustest ja ajastutest üritades küsida «Kes ma olen, kes sa oled ja miks me oleme?»

Kollektiivi väljendusviis on väga mitmekesine alates kitarrimuusikast ja lõppedes elektrooniliste vormidega.

2003. aasta oktoobri lõpul valmis Sõpruse Puiestee album nimega «Mustale merele». Albumil on kokku 12 lugu, lisaks bändiliikmetele teevad kaasa ka laulja Pille Kallas ja näitleja Jan Uuspõld.

Kevadel oma esimese eestikeelse albumi «Tulede säras» üllitanud ansambel DND jõuab oma käimasoleva Eesti tuuriga ka Rock Cafesse.

«Viimase plaadi müüginumbrid on sellevõrra innustavad, et tuuri korraldamine tundus loogilisena», kommenteeris bändi helilooja Andreas Sepp.

Pikkade Londonis veedetud aastate järel on bänd kevadest alates sajaprotsendiliselt Eestis ja võimsamana kui kunagi varem.

Rock Cafes toimuva kontserdi uksed avanevad 19. oktoobril kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles