Kuidas treeningu jaoks aega leida?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdid soovitavad trenniga tasa ja targu alustada.
Eksperdid soovitavad trenniga tasa ja targu alustada. Foto: Caro / Scanpix
Tänapäeval on raske leida inimest, kes võiks öelda, et tal on külluses vaba aega.

Töö, majapidamisülesanded, lapsed… Selle kõige kõrvalt ju ei jõuagi trenni minna, sisendame endale. Geniusbeauty leiab aga, et tegelikult jääb meil puudu vaid tahtejõust.

Järgnevalt mõned kavalad nipid, kuidas trenni jaoks iga päev pool tundi aega näpistada:

Käi harvem poes. Kui palju aega sa kolm korda nädalas poes käies kassasabas seismisele raiskad? Tee sisseoste kord nädalas ja ajakulu väheneb tuntavalt.

Lase mehel lapsi hoida. Kiireks jooksuringiks piisab vaid poolest tunnist.

Harjuta lapsi majapidamistöödes kaasa lööma. Et töö lõbusam oleks, võiksid neile samal ajal muinasjutte rääkida. Iseendaga tegelemiseks sobib ka aeg, mil lapsed magavad.

Piira köögitoimetuste hulka. Nõudepesumasin ja mikrolaineahi on aktiivse elustiili juures lausa kohustuslikud kodumasinad.

Kasuta toidutegemisel külmutatud köögivilju. Need valmivad kiiresti ja on tervislikud.

Harjuta peret ja ka iseennast tervisliku toiduga. See peaks põhinema puu- ja köögiviljal ning toitudel, mida saab valmistada aurutades või värskelt süüa. Lisaplussina muudab keedetud ja aurutatud toit nõudepesemise lihtsamaks.

Lobised palju telefoniga? Kasuta seda aega parem trenniks, see toob igal juhul rohkem kasu.

Armastad telerit vaadata? Sel juhul tee samal ajal harjutusi! Kui leiad aega teleri vaatamiseks, trenni jaoks aga mitte, oleks aeg mõelda, kas sa ikka tõesti tahad saledat keha või otsid vaid vabandusi trennist viilimiseks.

Kuidas sa tööle lähed? Võib-olla saaksid osa teest jalutada või hoopis jalgrattaga tööl käia.

Kuidas sa lastega õues olles aega veedad? Kas istud pingil ja vaatad, kuidas nad mängivad? Tee parem lihtsaid harjutusi või hüppa hüppenööriga. See näeb muidugi imelik välja, aga on ikkagi parem, kui piinlikkustunde tõttu mitte midagi teha. Ajakirja ei saa mänguväljaku lärmi sees nagunii lugeda, seega kasuta parem juhust koos lastega füüsiliselt aktiivne olla.

Miks sa nii palju töötad? Kas sa armastad oma tööd? Miks sa nii kõvasti rügad? Kas tahad suuremat maja, uut autot, uusi riideid? Võib-olla on aeg töötada selleks, et elada, mitte elada selleks, et töötada. Elu ei koosne vaid töökohustustest.

Nagu näed, on kõige olulisem hädaldamise asemel midagi ära teha ning peagi imestad, kui lihtne on tegelikult oma kallist aega iseenda peale «kulutada».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles