Video: USAs püüti maosarnane heeringakuningas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs püüti maosarnane heeringakuningas
USAs püüti maosarnane heeringakuningas Foto: Youtube

USAs Lõuna-Californias püüti möödunud pühapäeval midagi sellist, mis oleks nagu mõnest mereromaanist – hõbedane maosarnane heeringakuningas (Regalecus glesne). 

Tegemist oli 5,4-meetrise kalaga, edastab Yahoo News.

Catalina saare mereinstituudi teadlane Jasmine Santana vajas 15 abilist, et kala kaldale tuua.

Mereinstituudi esindajate sõnul on tegemist erakordse saagiga.

«Meile ei olnud varem nii pikka kala ette juhtunud. Viimane heerinakuningas, mida me nägime oli vähem kui meetrine.

Kuna heeringakuningas elab umbes 900 meetri sügavusel, siis on tema nägemised üsna harvad. Seda kalaliiki on vähe uuritud.

Oletatakse, et nüüd leitud kala suri loomulikku surma. Mereinstituudi teadlased saadavad kalalt võetud naha- ja koeproovid uurimiseks Santa Barbarasse California ülikooli.

Santana sõnul jäi talle Santa Catalina saare juures Toytoni lahes üheksa meetri sügavusel sukeldumisel silma midagi hõbedast.

«Ütlesin endale, et pean selle olendi kaasa võtma, muidu ei usu mind mitte keegi,» sõnas naine.

Ta jõudis seda vedada 22 meetrit, siis aga tulid ta kolleegid appi.

Mereinstituut tutvustas leidu ka kohaliku kooli õpilastele. Heeringakuninga jäänused maetakse niikauaks liiva, kuni jääb järele vaid luustik. See pannakse hiljem näitusele.

Heeringakuningad võivad kasvada kuni 15 meetri pikkuseks. Teadlaste sõnul on just need kalad mitmete merelegendide aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles