Firma pidas 35-aastast naist liiga vanaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargitud Volvo omandab võime pakke vastu võtta.
Pargitud Volvo omandab võime pakke vastu võtta. Foto: SCANPIX

Rootsi tööjõu otsimise firma Adecco pidas 35-aastast naist tema vanuse tõttu liiga vanaks.

Adecco sõnul on selles tegelikult süüdi Rootsi riik, mis on teinud alla 26-aastaste palkamise odavaks, edastab iltasanomat.fi.

Naine oli töötanud autofirmas Volvo, kuid ta koondati 2009. aastal. Kui Volvo otsis nüüd Adecco kaudu uuesti töötajaid, otsustas naine kandideerida.

Ta ei saanud Volvo tehases tööd, kuna teda peeti liiga vanaks.

Metalliala ja autotehaste töötajate ametiühingu IF Metall sõnul on selle naise juhtumi puhul diskrimineerimisega. Ametiühing lisas, et Adecco eelistab nooremaid, kuna nende pealt ei tule maksta nii suuri makse.

Adecco tunnistas lõpuks, et naist ei valitud ta vanuse tõttu. See firma aga näitab näpuga riigi suunas.

«Riik kehtestas, et alla 26-aastaste palkamise kulud on väiksemad kui vanemate töötajate palkamise kulud,» selgitas tööjõufirma esindaja.

IF Metalli advokaadi Darko Davidovici sõnul oleks sellised väiksed maksud põhjendatud, kui see aitaks noorte seas töötust vähendada.

«Nüüdne ainus mõju on selles, et tööandaja kulutused on väiksemad. Mitte mingi asi ei näita, et noorte tööpuudus oleks vähenenud,» sõnas Davidovic.

Selle naise juhtumit arutab edasi Rootsi töökohus. Juhtumit arutatakse järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles