Vilja Savisaar-Toomast lindiskandaalist: ma kaitsesin Edgar Savisaart

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja-Savisaar Toomast
Vilja-Savisaar Toomast Foto: Kanal 2

Vilja Savisaar-Toomast rääkis Kanal 2 vestlussaates «Stereo» kurikuulsast lindiskandaalist.

Savisaar-Toomast ütles, et ta on oma elus pidanud hädavalesid kasutama, kuid lindiskandaali osas ta valetamist otseselt ei tunnistanud.

«See oli hoopis teine aeg ja seal olid hoopis teised põhjused...» sõnas Vilja ja saatejuht Elo-Mõttus Leppik jätkas: «..teised põhjused, miks sa valetasid tookord?»

«Ärme nimetame seda valeks,» naeris Vilja. «Ma olen emotsionaalne inimene oma olemuselt ja see oli minu reaktsioon tolles poliitilises situatsioonis, kus mulle tundus, et asja võimendatakse mõttetult üle. Mitte midagi polnud juhtunud, keegi polnud saanud kannatada. Seda ei lindistatud kuskilt salaja, et kaks inimest vestlevad ja kolmas kuskil lindistab. See oli vestluse salvestamine. Mingil hetkel keerati see üle võlli ja mulle tundus, et sellele inimesele tehakse liiga, et ma peaksin teda kaitsma.»

«Sa kaitsesid ja võtsid süü omale?» uuris saatejuht.

«Ma kaitsesin Edgar Savisaart, jah,» ütles Savisaar-Toomast.

Lindiskandaal oli 1995. aastal toimunud poliitiline skandaal. Tollast siseministrit Edgar Savisaart süüdistati enda ja teiste poliitikute vaheliste kõneluste ebaseaduslikus lindistamises. Lindiskandaali tagajärjel astus Tiit Vähi teine valitsus tagasi ja Keskerakonna asemel sai valitsusse Reformierakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles