Tehases selgub parim noorteansambel

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse noortebändide võistluse võitja Emerald astus üles sama aasta "Rock Rambi" avaesinejana.
Mulluse noortebändide võistluse võitja Emerald astus üles sama aasta "Rock Rambi" avaesinejana. Foto: Gert Kiiler

8. aprillil hakatakse taas välja selgitama Viljandimaa aasta parimat noortebändi ja seekord asub võistlema seitse kollektiivi.


Ürituse ühe korraldaja Mart Saare sõnul tänavu tavapärast kahte eelvooru ei toimu, sest bände lööb kaasa vähevõitu.


«Harilikult on meil ikka üle kümne osaleja olnud ja tänavugi tundus, et kümme tuleb kokku, kuid siis ütles mõni ära. Seitsmele bändile pole ju mõtet eelvoore teha,» rääkis ta.



Mitu varem osalenud ansamblit ei näe Saare jutu järgi enam põhjust võistelda, sest on juba paar korda esikolmikusse pääsenud. Mõni selline bänd, kes on varemgi võistlusel kaasa teinud, osalejate seas siiski on. Peale nende on muidugi päris uusi kollektiive ja ka uusi kooslusi, kus mängivad teistest bändidest tuntud tegijad.



Saare arvates on niisugune kirevus õigustatud. «Kui me tahaksime teha võistlust ainult värsketele bändidele, siis ei saaks me Viljandimaa väiksust arvestades isegi seitset kokku,» põhjendas ta.



Žüriisse kuuluvad tänavu teiste hulgas «Rock Rambi» festivali organiseerija Juhan Nöps, Nyrok City trummar ja kontserdikorraldaja Roland «Roll» Sutt ning Tehase omanik Kait Lukka.



Mart Saar nentis, et nagu varasematelgi aastatel, saab võistluse võitja õiguse olla «Rock Rambi» avaesineja. Samuti on auhindade seas muusikariistade kinkekaarte.


«Väga võimalik, et eriauhindadena pannakse välja veel mõni esinemisvõimalus,» lisas Saar.



Tänavune maakondlik noortebändide võistlus leiab aset uues kohas: kunagises lennukitehases, mis praegu on kultuuri teenistuses ja kannab nime Tehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles