Amazoni asutaja bioloogiline isa ei teadnud, et ta poeg on miljardär

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: SCANPIX

Maailma suurima e-müüja Amazoni asutaja Jeff Bezose bioloogiline isa sai alles möödunud aastal teada, et ta poeg on miljardär.

Isa jättis pere maha, siis kui poeg oli väike, edastab Daily Mail.

49-aastane Bezos sündis väga noortele vanematele, kes elasid New Mexicos Albuquerque`is. Vanemad olid abielus vähem kui kaks aastat.

Ajakirjanik Brad Stone paljastas, et tema otsis üles Bezose bioloogilise isa ning teatas talle, et ta poeg on kuulus ja jõukas, kellele kuulub USA üks suurimaid firmasid.

Bezose isa Ted Jorgensen oli 18-aastane noorsportlane, kui ta tüdruksõber Jackie Gise rasedaks jäi. Paar abiellus New Mexicos oma vanemate nõusolekul ning abielutunnistusele andsid oma allkirja ka nende emad.

Jeffrey Preston Jorgensen sündis 12. jaanuaril 1964. aastal. 17 kuud hiljem läksid Ted ja Jackie lahku. Ted ei kontakteerunud enam oma naise ega pojaga.

Jackie Gise uus kallim oli ta kolleeg Mike Bezos ja nad abiellusid.

Naine palus poja bioloogiliselt isalt luba, et ta uus mees saaks poja adopteerida ja mees nõustus.

47 aasta hiljem on Jeff Bezosest saanud hea mainega suurärimees, kelle firma aastakäive on 75 miljardit dollarit.

Ajakirjanik Brad Stone leidis Bezose bioloogilise isa Arizonast Glendale´ist, kus talle kuulub jalgrataste parandamise töökoda. Mees ise töötab tellimuste vastuvõtjana.

«Ma küsisin ta käest, kas ta teab, kes on Jeff Bezos ja ta vastas, et ei tea. Tal vajus suu lahti, kui ta sai teada, et Bezos on ta poeg ja tuntud ärimees,» selgitas ajakirjanik.

Ted Jorgenseni sõnul ei olnud ta väga noorena hea isa ega abikaasa. Nüüd on tal ammu uus perekond ning neli last. Esmalt ta ei soovinud neid teavitada, et neil on ka poolvend, kes on väga kuulus, siis aga muutis meelt.

 Jeff Bezos abiellus oma naise MacKenzie Bezosega 1993. aastal ja neil on neli last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles