«Kodutunne» aitab raske minevikuga perekonda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutunne
Kodutunne Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 sõidab Kanal 2 «Kodutunne» Viljandi maakonda Hallistesse, kus seitsmeliikmeline perekond on uue elu alguses. Pereema jättis seljataha vägivaldse suhte ja on leidnud endale toreda mehe, kellega elu jagada. Viie lapsega pere praegune elumaja on aga sõna otseses mõttes kokku kukkumas.

Halliste väikeses teeäärses majas elab seitsmeliikmeline pere. See maja, mis on küll sõna otseses mõttes kokku kukkumas, on nii pereemale kui pereisale justkui uus algus. Pereema Lilian on jätnud seljataha kaks vägivaldset suhet – ühes suhtes oli ta lausa oma mehe vang kinninaelutatud akendega toas. Lilian oli staadiumis, kus lohutust pakkus vaid alkohol, kuni ta lapsega juhtus õnnetus, mis tõi ta hetkega reaalsusesse tagasi.

Üsna pea pärast juhtunut jõudis Liliani ellu Marek, kel oli samuti seljataga ebaõnnestunud suhe. Nüüd on Lilian ja Marek leidnud teineteist ja leppinud kummagi keerulise minevikuga. Tänaseks on neil ka omavahel kaks toredat tütart. Nii Lilian kui Marek on mõistnud, et oluline pole, kus ja kuidas, vaid kellega oma elu jagada.  

Head elamistingimused, turvatunne ja eriline hoolitsus on aga selles peres eriti vajalik neljaaastasele Heilile, kes sündis südamepuudulikkusega. Hilisemad uuringud tuvastasid veel ka epilepsia ning arenguprobleemid. Heili usaldamatus maailma ja inimeste suhtes vajab eritingimusi ja -ravi. «Kodutunne» ei saa küll kõiki selle pere muresid olematuks teha, aga veidi tuge pakkuda ja pere elutingimusi parandada, küll.

Anneli Lahe juhitud südamlik «Kodutunne» on Kanal 2s neljapäeviti kell 20:30, kohe pärast kodumaist komöödiasarja «Parim enne».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles