Vanilla Ninja kaubamärgi uus omanik tahab bändi laiali saata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Foto: Marina Puškar

Mõni päev tagasi andis plaadifirma TopTen ülipopulaarse bändi Vanilla Ninja lepingu üle õigusabifirmale Oulson Outsoursing OÜ, mis tahab tüdrukutebändi tegevuse praeguse nime all suure tõenäosusega lõpetada.

Plaadifirma TopTen tegevjuhi Toomas Viilo sõnul said lepingu üleandmise peamiseks põhjuseks bändi liiga suured ülalpidamiskulud, kaubamärgi uus omanik hoiatab aga, et tõenäoliselt saadetakse praegune koosseis laiali, kirjutab SL Õhtuleht.

«Võib-olla Vanilla Ninja jätkab oma tegevust, võib-olla mitte,» sõnas firma Oulson Outsoursing juhataja Aleksander Simakov, lõpliku otsuse langetab kaubamärgi uus omanik järgmise nädala lõpuks, enne seda on ette nähtud ka kokkusaamine tüdrukutega.

Simakov lisas, et võib-olla peavad lauljatarid tasuma ka kopsaka trahvi plaadifirma nõusolekuta korraldatud kontsertide eest, mida TopTen ei ole siiani hakanud tüdrukutelt nõudma.

Vanilla Ninja lauljatar Katrin Siska imestas kaubamärgi müümisest ja kellelegi võlgu olemisest kuuldes siiralt: «See on täielik jama, juriidiliselt vale info! Me tegutseme edasi! Vanilla Ninja kui bändi tegevust ei saa keegi takistada. Saime kõik õigused juba Saksamaa kohtus, nii et meid ei häiri, mida räägitakse.»

Siska sõnul kuulus Vanilla Ninja kaubamärk tõepoolest firmale TopTen juba enne, kui bänd Saksamaal kuulsaks sai, kuid nime- ja litsentsiõigused kuuluvad siiski tüdrukutele ning nad võivad vabalt esineda ja muusikat teha ning laiali minemist pole Vanilla Ninja isegi mitte kaalunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles