Milline toit aitab paremini magada?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea ööuni sõltub ka sellest, mida sa õhtul sööd.
Hea ööuni sõltub ka sellest, mida sa õhtul sööd. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi öeldakse, et enne magamaminekut üldse süüa ei tasu, õnnestub seda reeglit järgida vähestel. Kui aga juba söömiseks läheb, tasub valida, mida suhu pista, sest mõni toit hoiab teid ärkvel esimese kukelauluni, teine aga toob mõnusa une.


Kui tahad korralikult magada, siis söö

lõhet

. Lõhes sisalduvad tervislikud rasvad aitavad organismis tõsta und soodustava hormooni melatoniini taset, vahendab Times of India.

Hea une toovad ka oad ja teised kaunviljad, milles on rohkelt B-vitamiine (B6 ja B12) ning foolhapet. Ka nendest on kehal abi unetsüklite reguleerimisel ja lõdvestava serotoniini tootmisel. Uuringud on ka näidanud, et B-vitamiini lisamine aitab unetusega hädas olevaid inimesi.

Uinumist soodustavad ka madala rasvasisaldusega jogurti ja spinati söömine. Jogurt on hea kaltsiumi- ja magneesiumiallikas: mõlemad mineraalid koos aitavad kiiremini uinuda ning jõuda sügava une faasi.

Tumedad lehtköögiviljad - nagu spinat - on heaks rauaallikaks, raud aga kaitseb näiteks sellise unesegaja vastu, mida tuntakse rahutute jalgade sündroomi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles