Staarid pandi veinimõisas puuriita laduma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu veinimõisas
Elu veinimõisas Foto: TV3

TV3 saates «Elu veinimõisas» ei jätnud reaalsus eesti staare maha ka sel korral, kuid lisaks tööle saadi ka natuke kooliharidust.


Lõuna-Prantsusmaa veinimõisas panevad end proovile Alari Kivisaar, Rolf Roosalu, Piret Järvis, Ines ja Ženja Fokin.

Uus hommik algas Rolfile kerge seljavaluga. Õhus püsis kartus et asi võib ainult hullemaks minna. Kuna magama oli mindud hästi vara, oldi hommikuga üldiselt rahul ja tunti end värskena. 

Pärast hommikusööki tegid ülemused märkuse tüdrukute muru peal peesitamise kohta ning kiideti hoopis Rolfi.

Prantslased olid võtnud nõuks eestlasi ka veinialaselt harida ning panid terve kamba koolipinki. Prantslannast õpetaja ei uskunud oma kõrvu, kui kuulis, et Alari üldse veini ei joo.

Õpetuse käigus anti õpilastele nuusutada erinevaid lõhnu, mille tuvastamine neil küll eriti hästi välja ei tulnud.

Edasi tuli teha vahet valgel, punasel ja roosal veinil, mis olid kallatud süsimustadesse klaasidesse. Ainukesena pani mööda Alari. Ženja tark veinijutt ajas aga Alari nii närvi, et ta lubas poisi ära kägistada.

Pärast lõunasööki pandi eestlased aiatööle. Ees ootasid rehad ja mürisev muruniiduk. Algul lihtsana tunduv töö võttis aga kuuma päikese all higiseks.

Alari arvas, et küllap prantslased tahtsid neile riisumisega eksootikat pakkuda - et mine tea, äkki ei ole suured staarid reha näinudki.

Järgmiseks tööks sai peene kivipuru seest umbrohu kitkumine, mis vähemalt Ženjal palavusega pildi ees virvendama võttis. Vaheldumisi lükati ka kobakat muruniidukit.

Aiatööd eestlasi aga ei murdnud, sestap saadeti nad traktorikastis edasi metsatöödele. Puuriita nähes hiilisid Piret ja Ines ära jõe äärde, kuid üks nutikas aednik leidis nad sealt üles.

Rasked puuhalud tuli traktorikasti loopida, mõnda juurikat tõsteti lausa kahe mehega. Hiljem tuli sama koorem ka maha laduda.

Ženja pani töörügamise käigus saatele ka uue nime - reaalitikomöödia: vaata, kuidas orjan.

Õhtul ootas ees kaetud õhtusöögilaud, mis Inesele naeratuse suule tõi. Rolfi sõnul oli see hetk, mida nad iga päev ootasid, sest nii head sööki polnud vähemalt tema ammu saanud.

Jätkus Alari veinisõbraks muutmise missioon, sest ta tunnistas, et ta endiselt ei salli veini.

Pärast õhtusööki ootas ees üllatus - tõeline veinikelder! Keldris hakkasid kõik oma sünniaasta veini otsima.

«Pole kunagi elus nii suures veinikeldris käinud,» tunnistas Ines. Tuli välja, et selles keldris oli kunagi olnud natside punker.

Eestlastele kingiti hiiglaslikust keldrist ka vein, mis oli sama vana kui Alari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles