Oprah Winfrey jõudis hagejaga kokkuleppele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oprah Winfrey 2007. aasta jaanuaris oma Lõuna-Aafrika tüdrukutekooli õpilastega.
Oprah Winfrey 2007. aasta jaanuaris oma Lõuna-Aafrika tüdrukutekooli õpilastega. Foto: AP / Scanpix

USA telestaar Oprah Winfrey leppis eile kohtuväliselt kokku oma Lõuna-Aafrika tütarlastekooli endise direktrissiga, kes Winfreyt enda avalikus laimamises süüdistas.


Lerato Nomvuho Mzamane sõnul oli Winfrey kahjustanud tema isiklikku ja tööalast mainet, kui süüdistas teda ebaadekvaatses tegutsemises 2007. aastal, kui ilmnes, et üks Mzamane alluvatest oli koolis tüdrukuid seksuaalselt kuritarvitanud. Mzamane sõnul oli tal pärast Winfrey süüdistusi raskusi töö leidmisel.

Kohtuprotsess pidi Reutersi teatel Philadelphias algama tuleval nädalal, kuid eile võtsid Winfrey ja Mzamane oma süüdistused tagasi. Naiste advokaadid ütlesid, et osapooled kohtusid «nagu naine naisega» ja ületasid oma erimeelsused. Lahendi üksikasju ei avaldatud.

Winfrey avas 40 miljonit dollarit maksma läinud omanimelise kooli Johannesburgis 2007. aasta jaanuaris ning viis isiklikult läbi vestlusi kooli kandideerinud tüdrukutega. Ise lapsena vägistamise ohvriks langenud Winfrey nimetas enda rajatud koolis toimunut oma elu kõige šokeerivamaks sündmuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles