Looduskaitse juubel toob palju üritusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta jooksul korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) üle saja ürituse, mis ärgitavad loodusesse loovalt ja vastutustundlikult suhtuma
Aasta jooksul korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) üle saja ürituse, mis ärgitavad loodusesse loovalt ja vastutustundlikult suhtuma Foto: Elmo Riig / Sakala

Tähistamaks saja aasta möödumist esimese kaitseala asutamisest Eestis, kutsub riigimetsa majandamise keskus (RMK) inimesi paljudes looduse hoidmisele pühendatud ettevõtmistes osalema.


«Aasta jooksul korraldab RMK üle saja ürituse, mis ärgitavad loodusesse loovalt ja vastutustundlikult suhtuma,» ütles RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo. «Näiteks matka- ja muusikaürituste sari, kus vaatame ja kuulame nii looduse kui inimese loomingut, saab avalöögi mais, mis on looduskaitsekuu.»



RMK plaanib aasta jooksul korraldada üle saja ürituse ja viis võistlust, mille ühine deviis on «Loodusega koos».


Igas rahvuspargis leiab aset üks paikkonna eripärale keskenduv üritus. Neid ühendab tuntud kitarrist ja helilooja Riho Sibul.



Vladislav Koržetsi ja Riho Sibula koostöös on valminud looduskaitsele pühendatud laul «Mets on rohkem, kui mõistame mõõta», mida kõikidel kontsertidel esitab Riho Sibul koos Jaak Tuksami ja duoga UMA, kuhu kuuluvad Aleksei Saks ja Robert Jürjendal. Seda pala saab kuulata ka internetis.



Mida tehakse Viljandimaal?


RMK korraldab loodusüritusi Eesti eri paigus igal nädalal ja nendest saab täpsema ülevaate veebilehelt

www.rmk.ee/loodusegakoos

.



Viljandimaa üritused algasid juba 14. märtsil matkapäevaga «Sakala» teel. Järgmisena on plaanis loodusõhtu Rein Maraniga. See leiab aset 24. aprillil Soomaa rahvuspargi keskuses.



7. mail antakse Aimla looduskeskuses ülevaade metsarahva tegemistest Sakala puhkealal.



22. mail on Soomaa rahvuspargi keskuses matka- ja muusikapäev, kuhu pääseb Viljandist ja Pärnust väljuvate eribussidega. Soovijad saavad matkata rahvuspargi radadel ning vaadata filmiprogrammi. Päeva lõpetab kell 17 Kõrtsi-Tõramaal algav kontsert, kus astuvad üles Riho Sibul, Jaak Tuksam, UMA ja külalisena Ro:Toro.



Suvel ja sügisel tuleb Viljandimaal veel teisigi üritusi.



Mitmekülgsed võistlused


Aasta jooksul korraldab RMK ka viis suurt võistlust. 15. märtsil algas «100 soovi ja palvet», mille käigus oodatakse mai lõpuni inimestelt häid mõtteid looduse hoidmiseks. Neid saab esitada nii interneti teel kui RMK looduskeskuste kaudu.



Järgmisena leiab aset tordiretseptide võistlus. Sellele saadetavate retseptide kohustuslik komponent on mõni metsaand. Žürii valib välja kümme paremat retsepti ning neid torte saab maitsta augustis looduskaitse aastapäeval RMK looduskeskustes.



Järgnevad konkursid «100 looduse postkaarti», «100 metsapilti», ja «100 lemmikut looduses». Kõigi nende juhendid on väljas eespool nimetatud veebilehel, mis on loodud looduskaitse juubeli tähistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles