Rajaleidja ulatab abikäe

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklik eksamikirjand kirjutatakse 24. aprillil. Ülimalt selleks ajaks peaks abituriendil selge olema, kus ta oma haridusteed jätkab.
Riiklik eksamikirjand kirjutatakse 24. aprillil. Ülimalt selleks ajaks peaks abituriendil selge olema, kus ta oma haridusteed jätkab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peale koolivaheajal noortele pakutavate lustettevõtmiste on õppuritel viimasel pikemal hingetõmbepausil enne eksameid aega tegelda tulevikuplaanidegagi.


Et võimalusi on otsatu hulk - nii näiteks toimuvad enamikus kutse- ja kõrgkoolides kevadisel koolivaheajal lahtiste uste päevad, orienteeruda neis pole lihtne -, tasub selleks abi otsida portaalist

Rajaleidja.


Ka tasub koolilõpetajal pöörduda Rajaleidja poole sobiva kooli leidmisel, samuti jagab Rajaleidja soovitusi, mil moel eksamiteks valmistuda ning kuidas vältida või millega tohterdada eksamipalavikku. Rajaleidjast on leitavad varasemate aastate riigi- ja lõpueksamite materjalid.

Euroopa sotsiaalfondi toetatavast portaalist saab nõu küsida. Kati Raudsaare, Rajaleidja koordinaatori sõnul on käesoleva aasta esimeses kvartalis portaalile saabunud ligi 80 päringut nii Eestis kui välismaal õppimise ja töötamise teemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles