Imaam: koraan ei keela homoseksuaalseid suhteid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imaam: moslemite püha raamat koraan ei keela homoseksuaalseid suhteid
Imaam: moslemite püha raamat koraan ei keela homoseksuaalseid suhteid Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis elava imaami Mushin Hendricksi sõnul ei keela moslemite pühakiri koraan homoseksuaalseid suhteid.

Hendricks on ka ise homo ja on oma elu pühendanud selgitustööle, kuidas usku ja homoseksuaalsust ühendada, kirjutab Helsingin Sanomat.

Mees rõhutas, et Koraan ei keela homoseksuaalsust, vaid keeld on tekkinud selle pühakirja varsemast valest tõlgendusest.

«Kasvasin üles väga vanameelses perekonnas. Oma sugulastelt kuulsin, et homod põlevad põrgus, kuid ma ei olnud sellega nõus,» sõnas Hendricks.

Hendricksi arvates kulub veel aastaid, enne kui moslemiriikides ollakse valmis aktsepteerima homoseksuaalseid imaame.

Lõunaaafriklane esines oma sellekohase sõnavõtuga ka Rootsis Stockholmis toimuval Europride festivalil, millel osaleb 80 000 seksuaalvähemuse esindajat.

Koraan (araabia keeles: أَلْقُرآن (al-qur'ān)) on islami püha raamat. Koraan sisaldab endas Allahi ilmutusi Muhammadile ajavahemikul 610-632.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles