«Mida teie arvate?»: kas sööd õigesti või hästi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Ülo Josing / ERR

Maire Aunaste reedene jutusaade uuris ja puuris inimeste toitumisharjumusi. Sai selgeks, kes teeb endale hommikul kartulit hakklihakastmega, kes aga lepib kohvi ja munaga.


Ekspertidena astusid stuudios üles mitmete toiduraamatute autor Angelika Erin, ajakirjanik Jüri Pino, nõustaja Ülli Kukumägi, kulturist Ott Kiivikas ja etiketiõppejõud Maaja Kallast.

Jüri Pino on kunagi läbi teinud suure paastu, kuid ta ei kavatse seda kunagi korrata. Kuigi ta võttis alla hulga kilosid, muutus ta vastikuks ja tigedaks.

Pino: «Salat nõuab nii palju tööd ja iseloomukindlust - see on rohkem naiste värk.»

Maaja Kallast poes eriti silte ei uuri: «Kui seal on natuke mürki sees, las ta siis olla.» 

Angelika Erin, kes on E-ainetest ka raamatu välja andnud, lisaaineid nii süütuks ei pea ning ütleb, et tegelikult me ei tea kunagi, kui palju me midagi sisse sööme. 

Ka Pino eelistab süüa võimalikult vähe töödeldud toitu, ta on isegi otsast otsani pelmeene teinud.

Maaja Kallasti arvates tuleks eelkõige jälgida seda, mida lastele süüa antakse ning naistele tuletas ta ühtlasi meelde, et mees pole koer, et konti närib.

Ülli Kukumägi vaatab toidupoes ainult hindasid ja pole ka kunagi dieeti pidanud. «Ma ei pea õigeks, et on vaja kellegi teise heaks meeletult maha võtta.»

Ott Kiivikas: «Ei ole vaja süüa kolme portsu korraga - supp, praad, magustoit.» Tema arvates teevad inimesed esimese vale sammu sellega, et vähendavad toidukordi, tegelikult tuleb söödav toit jagada mitme toidukorra vahel. 

Lõpetuseks soovitas Angelika teha ise rohkem süüa ning pesta korralikult puuvilju. «Vaadake, mida lastele süüa annata ja mida lapsed ise suhu topivad.»

Pino: «Ärge sööge asja, milles te pole päris kindel, mis seal sees on.»

Maaja: «Elagem normaalselt, iga päev ei ole jõululaupäev. Ja naised, kes ei taha hommikueinet teha, hommikuks putru keeta, siis ärge minge mehele ja ärge saage lapsi - elage parem üksinda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles