Noortenädal aitab kevadvaheaega sisustada

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa noortekeskuse juht Mart Saar ärgitab noori noorte nädala sündmustest osa võtma.
Viljandimaa noortekeskuse juht Mart Saar ärgitab noori noorte nädala sündmustest osa võtma. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval Viljandi kultuurimajas aset leidva omaloomingu laadaga saab alguse nädala jagu kestev noortenädal, mida korraldatakse viiendat korda.


Viljandimaa noortekeskuse juhataja Mart Saar, mis on tänavu varasemate aastatega võrreldes teistmoodi?

Otseselt teistmoodi ei ole midagi, nädala programmi formaat on ikkagi endine ning suurem osa koostööpartneritestki samad.
Formaadi osas on uudne ehk see, et nädalal on konkreetne ava- ja lõpuõhtu. Senisest enam pakuvad tegevust Viljandimaa noortekeskuse ekstreemhall koos noorteühendusega Mikromulk ning JJ-Street Dance Company, kes pakub koolitust ja ühe õhtuse programmi Viljandi kultuurimajas.
Kindlasti on huvitav Viljandi kultuuriakadeemia korraldatav rakendusteatrite konverents «Teater kogukonna hüvanguks», kus on palju töötubasid ja etendusi.

Mis on noortenädala traditsioonilised üritused?

Need on noorteühenduse Ten Sing kontsert Jaani kirikus, Viljandi linnaraamatukogu ja Päikesekillu perekeskuse programm, volikogude võistlus, «KeskööKoss» ning tänavakrossisõit, kus võistlejad mitmelt poolt Eestist võtavad Viljandi vanalinnas üksteiselt mõõtu võrride ja rolleritega.

Kui suur hulk inimesi on nädala korraldamisse haaratud?

Korraldamisse on haaratud 15 partnerit - organisatsiooni, asutust ja noorteühendust. Nädala jooksul korraldab, juhib ja üritusi korraldab kuni sada noort ja täiskasvanut.

Kas noorte huvi selle ürituse vastu on endiselt suur?

Kui küsida niimoodi, kas noored tahavad kaasa lüüa, siis on tulnud täiesti uued noored, kes pakuvad end nädala korraldamises osalema ja nende arv on piisavalt suur.
Kui aga rääkida üldisest huvist, siis see sõltub omakorda noortest endist ja partneritest, kuidas nemad oma programmi reklaamivad.

Kui suure summaga peavad korraldajad toime tulema?

Linnavalitsuse toetus on 10 000 krooni. Fondidele esitatud taotlused ei saanud kahjuks positiivseid vastuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles