Kunstnikust ema riietas tütre Hitleriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikust ema riietas tütre Hitleriks
Kunstnikust ema riietas tütre Hitleriks Foto: PhanterMedia/Scanpix

Taani kunstnik sattus kriitikatule alla pärast seda, kui avalikustas fotod, kus ta tütar on riietatud diktaatoriteks, sealhulgas Adolf Hitleriks.

Nina Maria Kleivani sõnul tahtis ta oma ühe aasta vanuse tütre Faustina peal uurida, kuhu saab kurjuse piiri tõmmata, kirjutab The Telegraph.

Kleivani fotod ta tütrest on üleval olnud Taanis, Rootsis, Itaalias ja Saksamaal toimunud näitustel.

Kleivan tegi oma tütrest fotosid, kus ta peale Hitleri kujutab veel ka Jossif Stalinit, Benito Mussolinit, Saddam Husseini, ajatolla Homeini, Mao Zedungi, Idi Amni, Augusto Pinochetti ja Slobodan Milosevici.

Adolf Hitleri puhul joonistas ta lapsele ka vuntsid.

«Minu eesmärgiks oli näidata, et ka need diktaatorid olid kunagi lapsed ning nende ees oli sama valik, kas teha head või halba. Meis kõigis on väike kurat peidus. Isegi väikesed lapsed on julmusteks võimelised,» selgitas Kleivan.

Kunstniku isa oli Teise maailmasõja ajal sõjavang olnud.

«Minu põlvkond ei räägi enam eriti Teisest maailmasõjast. Meie kultuuriruumis on aga Hitlerist saanud saatana sümbol,» nentis naine.

Kleivani teostesse suhtutakse vastuoluliselt, eriti solvavaks peetakse Hitleri kujutamist.

Ka on paljud juudikogukonnad Kleivani fotonäituse keelamist nõudnud.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles